Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Blågula vinster och publikfest under världstourens andra dag!

På långfredagen drog huvudtävlingen igång och vi hade åtta svenska lag i startfältet. Publiken i Beach Center bjöds på svenska framgångar och feststämning!

Läktarna i Beach Center i Göteborg var fyllda under långfredagen och det var många som valde beachvolley-godis framför påskägget. Och nog bjöds publiken på en del godbitar.

Damerna inledde gruppspelet under fredagen och för svensk del var det en tuff start. Samtliga svenska lag; Yoken/Wahlen, Nilsson/Ögren, Thurin/Thurin och Simonsson/Hellvig startade dessvärre turneringen med varsin förlust. Men de skulle få en chans senare igen under dagen i gruppspelets andra omgång.

Däremellan var det herrarna som intog banorna i Beach Center och först ut var Tholse/Jonsson som startade mot Vitryssland. Även de fick inte resultatet de önskade i deras första match i turneringen då de förlorade med 0-2 mot Vitryssland.

Kort därefter skulle dagens första vinst inkasseras dock då Simonsson/Hermann vann mot Tyskland med 1-2 i set. Jublet nådde inga gränser när GBC-duon slog in matchbollen i det tredje setet och hemmapubliken skulle snart få jubla igen.

Direkt efter var det Åhman/Hellvig som klev in på centercourt mot Turkiet. Juniorerna dansade hem det första setet men fick se sig besegrade i nästkommande set. Den svenska duon bjöd på sekvenser som gav applåder från läktaren men det turkiska laget drog det längsta strået i det sista setet. 

Därefter var det Appelgren/Annerstedt, ytterligare en GBC-duo, som klev in i turneringen. Italien stod på andra sidan nätet och de som önskade sig lite drama i påskägget fick mer än sin skära dos. Det första setet var setet som aldrig ville ta slut men efter en dramatisk boll efter en annan var det tillslut svenskarna som vann med 29-27. Även det andra setet bjöd på spänning men då det slutade 17-21 i italienarnas favör fick ett jublande Beach Center se fram emot ett skiljeset. Ett tredje set som skulle påminna om det första setet med nekad matchboll efter matchboll. Till slut fick publiken andas ut och jubla för svensk vinst då Appelgren/Annerstedt vann med 20-18 i hemmahallen. GBC-duon njöt av att spela på hemmaplan.

”Det var därför vi spelade så länge, för att få ut det mesta av det”, skojade Appelgren i segerintervjun Länk till annan webbplats. efter matchen.

Efter vinst nummer två för de svenska lagen var det damernas tur att återigen spela, denna gång omgång nummer två i gruppspelet. Yoken/Wahlen var återigen först ut bland svenskarna men duon fick inte spelet att stämma fullt ut och fick se sig besegrade av Nederländerna.

Nilsson/Ögren följde upp med match mot Israel och den svenska duon såg ut att njuta av att spela Sveriges första världstourtävling. Första setet slutade 23-25 till svenskarna som visade styrka även i det andra setet som slutade 13-21 vilket betydde att Sverige kammade hem ytterligare en vinst under fredagen! Därmed fortsätter Nilsson/Ögren att spela under lördagens slutspel, närmast väntar Italien 12:30.

Därefter väntade en tuff utmaning för Thurin tvillingarna som ställdes mot USA’s Dykstra/House som under april månad lyckats kamma hem två World Tour-vinster. Men Thurin/Thurin inledde med att vinna 17-21 i första set mot de formstarka amerikanskorna. Dessvärre skulle Dykstra/House studsa tillbaka och de vann till slut med 2-1.

Sist ut bland svenskarna var Simonsson/Hellvig, en nykomponerad duo, som dessvärre fick se sig besegrade igen efter 17-21 och 13-21 i setten.

Därmed avslutades dag två från den historiska världstourtävlingen i Göteborg och under lördagen väntar fortsatt gruppspel för herrarna medan damerna, och med svenska ögon; Nilsson/Ögren, kliver direkt in i turneringens slutspel.

För svensk del är Jonsson/Tholse först ut med deras andra match, denna gång är det Ryssland som bjuder på motståndet. Den matchen startar 09:00.

Här uppdateras spelschema löpande. Länk till annan webbplats.

Kan man inte vara på plats i Beach Center och heja fram de svenska lagen går samtliga matcher att streama gratis via Eurovolley TV Länk till annan webbplats..

Spelschema för de svenska herrarna – fortsatt gruppspel
09:00 - Jonsson/Tholse vs. Ryssland
09:50 - Simonsson/Herrmann vs. Lettland
10:40 - Åhman/Hellvig vs. Japan
11:30 - Appelgren/Annerstedt vs. Japan

Spelschema för de svenska damerna - slutspel
12:30 - Nilsson/Ögren vs. Italien

Foto: Johanna Svensson.

Följ turneringens officiella Facebookevent för löpande uppdateringar! Länk till annan webbplats.
FIVB´s officiella turneringssajt.
Länk till annan webbplats.
CEV’s officiella turneringsajt. Länk till annan webbplats.

Och inte missar ni väl att följa Svensk Volleyboll på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där ni under helgen kommer tas behind the scenes på den historiska världstourtävlingen?

Fler nyheter

Publicerad: 2019-04-19

Senast uppdaterad: 2019-04-19

Visa fler nyheter

Sponsorer