Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Publiksuccé och rekordnotering för svenskt herrlag i Sveriges första världstourtävling!

På söndagskvällen avslutades den första världstouren på svensk mark. Publiksuccé och rekordnotering, så summeras den historiska tävlingen!

Söndagen markerade en historisk notering i svensk beachvolley; ett svenskt herrlag i semifinal på en World Tour-tävling. Det var Martin Appelgren och Alexander Annerstedt som hade tagit sig till semifinal efter två raka gruppspelsvinster samt vinst mot Rysslands Shustrovs/Gusev i kvartsfinalen på lördagskvällen. Semifinalen spelades på söndagsförmiddagen och då var det förstarankade Dziadkou/Piatrushka från Vitryssland som bjöd på motståndet. Beach Center i Göteborg var fyllt till sista plats och bjöd på magisk stämning när den svenska duon klev in på centercourt. Men den vitryska duon, som tidigare i år vunnit World Tour i Ljubljana som även var lagets dittills enda World Tour, skulle vinna i två raka set med 21-17 och 21-16.

Appelgren/Annerstedt fick istället sikta sig in på match om brons, en match som skulle spelas senare på söndagen mot tredjerankade turkiska duon Sekerci/Urlu. Även då bjöd Beach Center på magiskt tryck när en World Tour-medalj stod på spel. Det första setet skrevs till 13-21 i Turkiets fördel men det nästkommande setet skulle bli desto jämnare inledningsvis. De två lagen följdes åt poängmässigt till mittendelen av setet då det tredjerankade paret drog iväg och till slut vann med 14-21.

Efteråt konstaterade en besviken Martin Appelgren att de varit bortskämda med publikstödet genom hela turneringen oavsett resultat.

- Publiken är grymma, de stöttar även när man ligger under med 18-10 och så är de där lika mycket om man leder med 18-10.

Appelgren/Annerstedt placerade sig därmed på en fjärdeplats i den första världstourtävlingen på svensk mark. Den främsta placeringen av ett svenskt herrlag någonsin.

Semifinalmotståndarna, Dziadkou/Piatrushka, skulle senare gå och vinna sin andra World Tour-titel efter att ha besegrat Lettlands Smedins/Regza, sistnämnde Regza bekant från Falkenbergs VBK.

På damsidan vann 17- och 18-åriga Van Driel/Schoon sin allra första världstourtävling efter att ha besegrat ukrainska tvillingarna Makhno i två raka set.

Därmed var den historiska tävlingen från Beach Center till ända. Publikfest och rekordnotering, så sammanfattas den första världstourtävlingen på svensk mark bäst. Volleybollförbundet önskar tacka Göteborg Beachvolley Club, alla funktionärer, spelare samt fantastiska publiken som alla bidrog till ett evenemang värt att minnas.

Foto: Kollage- Robert Boman. Artikel - Johanna Svensson.


Fler nyheter

Publicerad: 2019-04-21

Senast uppdaterad: 2019-04-21

Visa fler nyheter

Sponsorer