Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlagen som representerar Sverige i sommarens OS-kval

22-23 juni vankas det OS-kval, även kallat Continental Cup, för herrarnas beachlandslag. Idag kan vi presentera att förbundskapten Rasmus Jonsson tagit ut Appelgren/Annerstedt och Tholse/Wijk Tegenrot till att representera Sverige.

Ögren/Nilsson och Thurin/Thurin har tidigare tagits ut av damernas förbundskapten Petter Jonsson till OS-kvalets som spelas 8-9 juni för de svenska damerna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Herrarna följer upp senare i juni månad och vi pratade med herrarnas förbundskapten Rasmus Jonsson för att ta reda på vilka som kommer representera Sverige.

Continental Cup närmar sig, vilka två lag har du tagit ut för att representera Sverige och hur gick tankegångarna kring uttagningen?

- Det blir Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot och Martin Appelgren/Alexander Annerstedt som kommer representera Sverige i kvalet i Grekland. På herrsidan är det väldigt jämnt mellan ett antal lag, men jag har tagit ut de spelarna som jag tror har störst chans att ta Sverige vidare till nästa omgång av Continental Cup.

 - Jonatan Hellvig och David Åhman spelar U21-VM i Thailand samtidigt som Continental Cup och var därför inte tillgängliga för uttagningen.

Hur ser de närmsta förberedelserna ut för de svenska lagen? 

- Appelgren/Annerstedt kommer bland annat spela en tävling på den holländska touren och den 1-stjärniga Världtourtävlingen i Ios, sen kommer vi köra en veckas träningsläger i Stockholm också innan avfärd.

Herrarna kommer att möta Turkiet, Grekland och Kosovo. Nu när de svenska lagen är uttagna, vad har du för förväntningar och förhoppningar inför Continental Cup? 

- Målet är givetvis att komma topp-2 och därmed gå vidare till nästa omgång av Continental Cup, som avgörs i maj 2020. Det kommer bli tufft, men vi har absolut chansen att lyckas med det.

PRELIMINÄRT LANDSLAGSPROGRAM HERR
22-24 februari: Testläger, Falköping.
Andra halvan av mars: Utlandsläger, Fuerteventura.
Maj/juni: Träningsläger som förberedelser inför OS-kval.
22-23 juni: OS-kval, Schinias, Grekland.
November: Testläger, Falköping.

Foto: Robert Boman och Johanna Svensson/FIVB.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-27

Senast uppdaterad: 2019-05-27

Visa fler nyheter

Sponsorer