Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska beachtjejerna öppnar mot Österrike

I morgon torsdag, kl 10.10 för att vara exakt, inleder det svenska beachvolleylandslaget spelet i Continental Cup fas 2 i Baden, Österrike. På andra sidan nätet står värdnationen – som är förstaseedat i tävlingen.

– Det blir tufft, men väldigt kul att mäta sig med de bästa i Europa, säger en förväntansfull Tina Thurin på plats i Baden.

Efter träning i Stockholmstrakten den senaste tiden anlände under onsdagen fyra taggade beachspelare Baden för den andra rundan i Continental Cup - beachvolleyns svar på tennisens Davis Cup. Här tävlar man nation mot nation, med två lag per land som möter varandra.

På spel står en OS-plats i Tokyo senare i sommar. I Baden gäller det att vara bland de fem bästa länderna av åtta för att komma till fas 3 där OS-platsen ska delas ut.

– Vi har haft en väldigt skön första träning, där vi testade på vinden och banorna. Vi är redo för imorgon, berättar Tina.

Vädret var annars inget glädjeämne under ankomstdagen med regn, vind och 12 grader, men det väntas bli lite bättre under torsdagen, den första tävlingsdagen.

Tvillingsystrarna Tina och Sanna Thurin gillar Baden.

– Vi har varit här förut och trivdes verkligen med omgivningen i den natursköna parken, berättar Tina.

Den här gången är motståndet tuffare. Flera lag i världseliten är på plats.

I morgon öppnar Sveriges Sara Cavretti/Sofia Wahlén med att möta turneringens förstaseedade lag, Schützenhöfer/Plesiutschnig från Österrike. Matchstart är satt till kl 10.10.

– Vi går verkligen in som underdogs. De vi möter kom femma på World Tour i Cancun förra veckan, berättar coachen Petter Jonsson på plats i Baden.

Direkt därefter, kl 11.00, spelar Tina och Sanna Thurin mot Österrikes Strauss/Strauss.

 

– Tjejerna känns redo och vi ser verkligen fram emot matcherna i morgon, fortsätter Petter.

Skulle länderna vinna varsin match spelas en tredje match om segern med start 12.40.

I pool A finns också Norge och Ukraina. Ett av de länderna möter Sverige senare under eftermiddagen beroende på resultatet i de första matcherna. Det krävs seger i minst en av matcherna i morgon för att OS-hoppet ska hållas vid liv.

För ettan i gruppen väntar semifinal och för tvåan och trean kvartsfinal. För fyran väntar match om 7:e plats under fredagen. Det gäller att vara bland de fem bästa för att gå till Continental Cup-finalen i Haag, Holland.

De svenska herrarna spelar sin fas 2 i Continental Cup i Madrid med start på fredag. I det laget ingår Martin Appelgren/Alexander Herrmann och Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot.

Resultaten i damernas Continental Cup fas 2 i Baden finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangören streamar via sin YouTube-kanal fram till semifinalspelet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CEV sänder via sin YouTube-kanal från semifinalerna och framåt här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-05

Senast uppdaterad: 2021-05-05

Visa fler nyheter

Sponsorer