Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Continental Cup: Sveriges herrar inleder mot Tjeckien

Det blir Tjeckien som Sveriges herrar möter under fredagen i inledningsmatchen av Continental Cup i Madrid, Spanien. "Det blir kul. Tuff lottning, men vi har chans", säger Martin Appelgren som är redo för spel ihop med sin partner Alexander Herrmann.

Med de svenska damerna ute ur spelet i Continental Cup sätter vi nu hoppet till våra herrar. De är på plats i Madrid, Spanien, för att under fredagen inleda den andra av tre kvalrundor för de europeiska länderna, där till slut vinnaren tar en plats till OS i Tokyo.

Under torsdagen tränade Martin Appelgren och Alexander Herrmann, som varit på plats i några dagar, med det ena finska laget, och fick även ihop en stunds träning med Linus Tholse och Jakob Wijk Tegenrot, som anlände senare under torsdagen tillsammans med coachen Björn Berg.

– Det är lite djupare sand här än den vi brukar träna på, och så kom det en hel del kastvindar idag så det kan bli lite småblåsigt här, säger Martin.

Åtta länder spelar nu i dagarna den så kallade fas 2 i Madrid och de fem bästa går till Continental Cup-finalen i Haag, Holland, om en månad.

Under torsdagskvällen kom lottningen och Sverige ställs mot Tjeckien i den första matchen. Klockan 10.40 på fredagen inleder Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot mot Perusic/Schweiner följt av Martin Appelgren/Alexander Herrmann som 11.30 spelar mot Dumek/Bercik.

– Dumek och Bercik är stabila och bollsäkra och har ofta en bra gameplan. Men vi har mött dem förr och vet var vi har dem så det kan bli en riktigt bra match, hoppas Martin.

Det gäller att vinna två matcher. Skulle länderna vinna varsin match blir det en tredje och avgörande där länderna väljer vilka två de vill av de fyra som just spelat.

Sverige har även Spanien och Finland i gruppen och kommer möta ett av de länderna under fredagseftermiddagen, beroende på resultaten i de första matcherna.

I Continental Cup tillämpas förenklat poolspel. Vinnaren i poolen går till semifinal. Tvåan och trean går till kvartsfinal och fyran åker ut och får nöja sig med match om 7:e plats.

I den andra poolen spelar Tyskland, Norge, Vitryssland och Ukraina.

Resultaten i Continental Cup i Madrid rapporteras här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Torsdag och fredag streamar arrangören via YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lördag och söndag streamar CEV via YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-06

Senast uppdaterad: 2021-05-06

Visa fler nyheter

Sponsorer