Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Continental Cup: Sveriges damer vann avslutningsmatchen

Det blev trots allt segersmak i munnen innan äventyret var över för det svenska damlandslaget i beachvolley i Continental Cup, tillika OS-kval. Segern under fredagen kom mot Slovakien efter två tresetare och gav 7:e plats i Baden, Österrike.

Efter förluster mot Österrike och Norge i poolspelet under torsdagen blev det betydligt roligare i fredagens avslutande placeringsmatch för våra svenska tjejer.

– Vi gav bort sjukt många färre bollar idag. Stor skillnad på hur många misstag de gjorde contra oss. Vi spelade snålt idag och det betalade sig, säger coachen Petter Jonsson efter segern över Slovakien.

Sara Cavretti/Sofia Wahlén inledde med att vinna över Nestercova/Strbova med 15-21, 21-12, 15-10.

– Vi gick från lite för många egna misstag i första set till noll misstag i tredje set. Vi spelade verkligen upp oss. Vinden var lite knepig, men vi hade scoutat bra och när vi slutade missa så fick vi koll på läget, säger Sara Cavretti.

Systrarna Sanna och Tina Thurin bjöd på spänning när de hade chans att avgöra redan i andra set, men hamnade efter i det tredje innan de i slutet vände 12-13 till 15-13.

Segersiffrorna mot Tokosova/Siposova var 21-13, 22-24, 15-13.

– Vi ville verkligen vinna den matchen. Det var en skön känsla att vara bäst när det gällde på slutet, säger Sanna Thurin.

Svenskorna kan nu bära huvudena högt, för trots att de nu är utslagna ur OS-kvalet och Continental Cup så är tävlandet äntligen, äntligen igång och trenden i den här tävlingen har bara pekat åt rätt håll.

– I första matchen mot Österrike led vi av matchovana. Mot Norge gick det bara bättre och bättre och nu mot Slovakien bäst. Jag hade gärna mött Norge nu igen om platsen att gå vidare från gruppen, säger Petter.

– Och så var det riktigt kul att båda lagen fick gå härifrån med varsin vinst. En skön känsla i kroppen, trots allt, säger Sanna.

Damernas resultat här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


De svenska herrarna i Madrid

De svenska herrarna, som spelar sin Continental Cup i Madrid, inledde mycket lovande mot Tjeckien. Det blev förlust med 2-1 i matcher, men Martin Appelgren/Alexander Herrmann reste sig mycket starkt i sin match och vände till 2-1-seger mot Dumek/Bercik.

I ”Golden Match” mot Perusic/Schweiner, turneringens bästa lag bortsett från tyskarna, räckte de inte riktigt till i värmen.

Nu väntar Finland under fredagskvällen i match om att gå till kvartsfinal. Förlust innebär placeringsmatch om 7:e-platsen och det lilla, lilla svenska OS-hoppet skulle därmed vara borta.

Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot inleder för svenskarna kl 17.20.

Herrarnas resultat här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Herrarnas streaming på YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-07

Senast uppdaterad: 2021-05-07

Visa fler nyheter

Sponsorer