Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Continental Cup: Torsk mot unga Norge för de svenska herrarna

Mot det unga norska laget, i match om 7:e plats i herrarnas Continental Cup, blev det ny förlust för Sveriges beachvolleyherrar under lördagen. "Tungt att det var så nära igen", säger den svenske spelaren Jakob Wijk Tegenrot.

Det svenska herrlaget lyckades inte resa sig i Madrid, Spanien, efter den tunga förlusten mot Finland i gruppspelet.

 

Martin Appelgren/Alexander Herrmann var märkt av de fyra matcherna under fredagen och fick aldrig till det mot det norska laget Lökken/Henriksveen som vann med 21-15, 21-14.

Av alla de norska syskonen Mol är 19-årige Markus den senaste Sverigedödaren. Tillsammans med 20-årige Nils Gunnar Ringöen vann han över LinusTholse/Jakob Wijk Tegenrot med 21-19, 21-18.

Men svenskarna gjorde en hedervärd insats. Tholse/Wijk Tegenrot tog ingen setseger i de tre matcherna de spelade i tävlingen, men efter det första setet var de fem sista mycket jämna.

– Det kände bättre och bättre. Vi var så nära men fick inte till det i slutet av seten. Så det är lite blandat här. Jobbigt att vara det sista laget och det var ovant att spela i lite kastvindar som kom idag, men nu är vi igång i alla fall, säger Jakob.

– Lite stolpe ut. Vi var nära att vinna. Men Norge har många bra lag, helt enkelt, konstaterar coachen Björn Berg.

Det blev i och med sistaplatsen i gruppspelet inget avancemang från den andra av de tre faserna i pågående upplaga av Continental Cup för Sverige.

I Madrids semifinaler möts Tyskland-Tjeckien och Spanien-Ukraina. I vinna-eller-försvinnamatchen om att gå till finalspelet i Haag, Holland, möts Finland och Vitryssland.

Herrarnas resultat i Madrid finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-08

Senast uppdaterad: 2021-05-08

Visa fler nyheter

Sponsorer