Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U22-EM: Första segern bärgad av Åhman/Hellvig

U22-EM i Baden, Österrike, inleddes för svenskarna David Åhman och Jonatan Hellvig med seger över Rumänien, även om första set var långt ifrån perfekt. Men i andra set var det blågult så långt ögat nådde.

Åhman/Hellvig inledde U22-EM under torsdagens enda gruppspelsomgång.

 

Mot rumänska Popa/Druta låg svenskarna under en bra bit in i första set innan de vände och till slut vann matchen med 21-18, 21-8.

– Det var flera onödiga anfallsmissar och jag tror David och Jonatan tog lite för lätt på det i början, men när de väl kom igång såg det bra ut. I andra ryckte vi från första början och sedan rann det iväg, berättar landslagscoachen Rasmus Jonsson.

Han berättar också att servespelet var mycket bra: fem ess gentemot en enda servemiss, medan det i mottag och anfall finns utrymme för förbättringar.

Under fredagen spelas både andra och tredje omgången av gruppspelet. Redan på morgonen kl 09.00 väntar Finland i form av Hernandez/Pennanen och senare på eftermiddagen möter de ett av mästerskapets favoritlag i tyska Schneider/Pfretzschner – matchstart kl 15.40.

Finland överraskade med att vinna ett set mot tyskarna i torsdagens inledande match, men tyskarna vann de andra två klart: 21-11, 19-21, 15-7.

Vinnaren i gruppen kvalificerar sig till 1/8-final medan tvåan och trean tvingas spela 1/16-final i slutspelet som börjar på lördag.

Resultaten i U22-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Streaming finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

UPPDATERING: Åhman/Hellvig vann under fredagsmorgonen även matchen mot Hernandez/Pennanen, Finland, med 21-12, 21-12. Den tredje gruppslelsmatchen som avgör segern i gruppen och därmed även avancemang ditekt till 1/8-finalen spelas mot Tysklands Schneider/Pfretzschner kl 15.40.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-13

Senast uppdaterad: 2021-05-13

Visa fler nyheter

Sponsorer