Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U22-EM: Åhman/Hellvig i EM-final kl 17.00!

Sverige är i EM-final! David Åhman och Jonatan Hellvig spelade bländande beachvolley i semifinalen mitt på söndagen mot de ryska storfavoriterna Shustrov/Gusev. Finalen spelas mot Lettland och startar kl 17.00.

Det blev två raka set mot Shustrov/Gusev och det var aldrig något snack om vem som var det bästa laget.
Svenskarna vann semifinalen i Baden, Österrike, med 21-14, 21-13.

Ryssarna spelade också snabbt och bra men Åhman/Hellvig spelade ännu bättre, malde ner det ryska laget och gjorde en av sin korta karriärs bästa matcher hittills.

Shustrov/Gusev blev uppenbart frustrerade. Vid 7-3 till Sverige i andra set tog de ett break som mynnade ut en ofrivillig time-out. Åhman/Hellvig lät sig inte beröras utan höll sig lugna och höll fast vid sin taktik. I slutet av matchen prövade ryssarna allt. Sky-servar, de bytte sida med varandra och försökte sig på nya pass och anfall.
Inget hjälpte.

– Ryssarna kom in och var jättebra i början med tuff hoppserve och var uppumpade, men de hade svårt för vår spelstil och vi utförde den med högsta precision. David släppte loss i anfallet och Jonatan hade massor av block, men de kom aldrig åt oss med sitt block. Vi fick ryssarna dit vi ville ha dem helt enkelt, säger coach Rasmus Jonsson.

I finalen kl 17.00 väntar Lettlands Rinkevics/Bedritis som i sin semifinal behövde tre set för att slå Polens Kruk/Miszcsuk: 23-21, 19-21, 15-11.


Resultat och spelschema från U22-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Streaming från U22-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-16

Senast uppdaterad: 2021-05-16

Visa fler nyheter

Sponsorer