Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Revolutionerande svenska beachvolleykonceptet hyllas i CEV-podd

Många uppmärksammar just nu att sättet att spela beachvolley är under stark evolution. Och det tack vare fyra svenskar; spelarna David Åhman och Jonatan Hellvig samt tränarna Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson – skaparna av konceptet.

Det svenska teamet med David Åhman, Jonatan Hellvig, Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson har gjort avtryck i beachvolleyvärlden de senaste åren, både resultatmässigt och med en spektakulär spelstil. Förbundskapten Rasmus och tränarlegendaren Anders har utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept – som bland annat innehåller så kallade ”Swedish Jump Sets” – med vilket de revolutionerar idrotten när David och Jonatan hela tiden når nya framgångar. Gång på gång har spelidéen bekräftats när teamet lyckats vinna både internationella titlar och World Tour-matcher mot den absoluta världseliten.

– Rasmus och Anders är regissörerna bakom konceptet och tillsammans med David och Jonatan har de redan i flera år jobbat stenhårt med att förfina detaljer och utveckla spelet på olika sätt. De är pionjärer för beachvolleyns utveckling, inte bara i Sverige utan även internationellt. Jag är säker på att vi kommer få se många lag som kommer ta efter den här spelstilen framöver, säger Simon Dahl, internationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Senast i raden att uppmärksamma framgångarna och spelkonceptet är Europeiska Volleybollförbundets podcast The Ace Space, där David och Jonatan öppenhjärtigt delar med sig av såväl roliga historier som tankar om sitt sätt att spela. Måstelysning nedan!


Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-21

Senast uppdaterad: 2021-05-21

Visa fler nyheter

Sponsorer