Beachvolleyeliten invaderar Nyköping

I morgon smäller det. För andra året i följd besöker Swedish Beach Tour Nyköping. Siktet är inställt på att upprepa förra årets succé, då läktarna var fulla mer eller mindre från start till mål!

Sanden är uthälld och läktarna är på plats. Stora Torget står nu redo att invaderas av den svenska beachvolleyeliten.

16 av landets bästa lag (åtta dam, åtta herr) gör upp om ära och prispengar i hjärtat av den sörmländska kustpärlan med namnet Nyköping.

Hemmahopp aspirerar på guld

Noterbart är att vi har två stekheta hemmahopp, ett på damsidan och ett på herrsidan.

På damsidan återfinns Camilla Nilsson (Nyköpings Frisksportklubb) som i lag med Sofia Ögren kommer vara med och slåss om de absoluta topplaceringarna. Duon kommer till SBT Nyköping med ett purfärskt SM-brons i bagaget och är dessutom stärkta av den historiska insatsen i Samsun, Turkiet, för några veckor sedan då de spelade hem en tredjeplats. Nilsson/Ögren kliver in i turneringen på fredag eftermiddag (16:00) och utmanar då Moa Grate och Emmy Sjöström.

På herrsidan har vi i sin tur hemmasonen Linus Tholse (Nyköpings Frisksportklubb) som i par med Jakob Molin (Nyköpings Frisksportklubb) kliver in som regerande mästare av SBT Nyköping. Under förra årets premiärupplaga på Stora torget sopade duon mattan med motståndet inför en extatisk hemmapublik. Mycket talar för att historien upprepar sig. Precis som för ett år sedan kommer nämligen Tholse/Molin till Nyköping med en färsk SM-besvikelse i ryggen. När de förra året använde det som tändvätska bar det hela vägen till guld inför hemmapubliken. Lägg där till att Linus och Jakob har varit i final på samtliga tre SBT-stopp som avverkats hittills den här säsongen så förstår du snart varför de lär kunna blanda sig i toppstriden även kommande helg. Hemmahoppen inleder på fredag (18:00) i vad som utgör den första tävlingsdagens allra sista match. På andra sidan nätet står Linus Frantzich och Martin Johansson.

50 000 kronor i prispengar

Utöver ett otroligt intressant startfält, bland annat bestående av de nyblivna svenska mästarna på både dam- och herrsidan, har Nyköpings FK ytterligare ett ess i rockärmen. Totalt delas 50 000 kronor ut i prispengar, en extra sporre för spelarna när de laddar upp inför årets näst sista SBT-stopp.

LÄNKAR
Startfält

Spelschema

Foto: Peter Sonander