Foto: Robert Boman

Till helgen är det dags för svenska beachvolley-eliten att besöka en ny arrangör av elittävlingar. Slow Down Beachvolley Åhus står redo, och med sommarens första 5-star har vi ett grymt startfält som ska göra upp om topplaceringarna!

Efter en grym inledning på årets elittävlingar med stopp i Habo, Västra Ämtervik, Lund och Trollhättan är det nu dags för Åhus att stå värd. Under Slow Down Beachvolley Festival spelas dessutom sommarens första SBT 5-star med 32 lag (16 dam + 16 herr), något som hela eliten naturligtvis vill ta del av. Tävlingen avgörs under tre dagar med start redan imorgon torsdag.

– Det känns jättekul att fått in Slown Down Åhus som arrangör för en elittävling, det är ett taggat gäng bakom arrangemanget som kommer få en grym inramning här nere, säger Emma Andersson, projektledare för Swedish Beach Tour och på plats i Åhus.

På herrsidan har vi haft fem olika lag som tagit sig till final, samtliga med även i Åhus. Dock med ändringen att Joel Andersson parat ihop sig med Daniel Gruvaeus, landslagskompisar i volleyboll. Spännande att se vad de kan åstadkomma tillsammans på beachen!

På damsidan är det fyra olika lag som tagit sig hela vägen till final, senast såg vi Fanny Åhman och Hanna Hellvig högst upp på prispallen. Lita på att övriga lag är taggade på revansch, eller kanske är det dags för ett nytt lag att slå sig fram till en finalplats. Sara Cavretti och Sofia Wahlén är seedade trea inför tävlingen, de har inte nått hela vägen tidigare i år. Kanske är det dags nu?

Du som inte är på plats kan följa matcherna från centercourten via Volleykanalens sändningar på Youtube, där samtliga av sommarens totalt elva elittävlingar streamas. Turneringen inleds med gruppspel idag torsdag, imorgon tar slutspelet vid och allt avgörs sedan med semifinaler och finaler på lördag.

Vi önskar spelare och arrangör lycka till inför veckans tävlingar!

LÄNKAR
Startfält och seedning
Resultat
Livestreaming