En bra toursommar bakom oss

2014 blev på många sätt en fantastiskt bra sommar med Swedish Beach Tour. Mycket publik, bra väder och högkvalitativa beachvolleymatcher med den svenska beachvolleyeliten. På framförallt herrsidan var det jämnare i toppen än på många år.

 

Totalt blev det inte mindre än 68 000 besökare på fem tourstopp som besökte Swedish Beach Tour under sommaren. Bra väder gjorde säkert sitt till, men även många fina arrangemang och duktiga funktionärer som gjorde sitt yttersta för att välkomna såväl spelare som publik. Lagen och sporten i sig har också en attraktionskraft som lockar publik.

Många inblandade

– Vi vill tacka alla spelare, sponsorer, domare, övriga funktionärer, arrangörer, publik och alla andra som engagerat sig i Swedish Beach Tour den här sommaren. Det blev en sommar som kantades av många soltimmar inför en publik som på många platser var både engagerad och stor. Inför nästa år jobbar vi för att touren ska växa och få fler stopp i Sverige, säger projektledare Jakob Birgersson.

Jönköping in på arenan

För första gången kunde publik i Jönköping få möjlighet att uppleva Swedish Beach Tour. Det skedde under Jönköpingsfesten, och blev ett mycket uppskattat inslag som lockade stor publik.

I Umeå testade vi en deltävling med 16 lag istället för 8 som är det gängse spelformatet.

-Det är spännande att testa nya koncept och i Umeå uppskattades verkligen möjligheten att spela med fler lag. Jag tror att det är bra för utvecklingen på sikt, säger Jakob Birgersson.

Jämna lag – utlottning av signerad boll

I övrigt har det varit en sommar med jämna lag i toppen vilket har resulterat i spännande strider om första platserna. Inget lag har varit en självklar vinnare.

Den tävling som utlystes i juni om vilket lag som vinner flesta deltävlingar är nu avgjord. På damsidan är det Tadva Yoken/Camilla Nilsson som med sina tre segrar har vunnit mest. På herrsidan är det två lag som vunnit två deltävlingar var; Martin Barrefalk / Martin Appelgren och Bjön Berg / Linus Tholse.

Vinnare av den signerade bollen blir Malin Strandlund som tippade Tadva / Camilla och Martin / Martin. Grattis!

Vinnare 2014

Stad Herrar Damer
Umeå Martin Barrefalk/Martin Appelgren Tadva Yoken/Camilla Nilsson
Helsingborg Björn Berg / Linus Tholse Tadva Yoken/Camilla Nilsson
Falkenberg Björn Huitfeldt / Petter Jonsson Nina Grawender/Karin Lundqvist
Jönköping Martin Barrefalk/Martin Appelgren Sofia Ögren/Tora Hansson
Halmstad Björn Berg / Linus Tholse Tadva Yoken/Camilla Nilsson