Foto: Robert Boman

Årets fjärde elittävling, Trollhättan Master, är avslutad och återigen har vi nya par högst upp på prispallen. Sveriges bästa spelare visar att det är jämnt i toppen, denna vecka var det Fanny Åhman och Hanna Hellvig samt Anton Andersson och Stefan Andreasson som fick höja armarna efter helgens slut.

För Åhman/Hellvig (IKSU / Lidingö SK) blev det tredje gången gillt. Efter att ha dragit det kortare strået i finalerna i Habo och Lund var man nu bäst när det gällde och vann finalen med 2-0 (21-14, 21-15) mot Sara Malmström / Anna Rydenberg (Göteborg BC).

– Det känns jättekul att vi lyckades vinna, så skönt att äntligen få stå högst upp på pallen! Vår sideout var stabilare den här tävlingen, vi hade bättre mottag och kunde gå mer på andraboll, säger Fanny Åhman om helgens seger.

På herrsidan blev det istället två nya finallag. Stefan Andreasson (Göteborg BC) och Anton Andersson (Svedala VBK) slog i finalen Theodor Grahn (Habo Wolley) och Linus Isaksson (Slow Down Beachvolley Roslagen) efter en rafflande tresetare (17-21, 21-17, 15-11).

– Vi har nog inte riktigt förstått att vi har vunnit än! Redan på första tävlingen i Habo kände vi att vi hade högstanivån för att utmana de bästa men saknade jämnheten. Vi älskar att spela de tuffa matcherna och vinna, vi vill verkligen detta men samtidigt har vi riktigt roligt ihop och det är nog det som gör att vi utvecklats snabbt, säger Anton Andersson efter helgens matcher.

Midsommarledigt

Nu tar Elitstpelarna midsommar-paus en helg innan det är dags att inta Åhus för säsongens första SBT 5-star under Slow Down Beachvolley Festival! Starfältet släpps här på hemsidan under morgondagen och spelschema kommer ut i början på nästa vecka!

Startfält och seedning släpps här här!

Volleykanalen livesänder via Youtube!

LÄNKAR
Resultat SBT 2021
Livestreaming