Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Snowvolleyfestival invaderar Östersund

Lördagen den 15 februari arrangeras årets första snowvolleyevent i Sverige. Östersund Volley anordnar Östersund Winterpark Snowvolley Festival, som erbjuder både prova på-aktiviteter och turneringsspel. Alla är välkomna!

Snowvolleyfestivalen arrangeras i vackra Vinterparken, belägen i hjärtat av Östersund och omringad av Storsjöns vidsträckta is. Parken är en mötesplats där mängder av Östersundsbor passerar varje dag, vilket gör platsen perfekt för helgens evenemang.

Östersund Winterpark Snowvolley Festival kommer bland annat bjuda på prova på-aktiviteter som främst riktar sig till barn och unga, men alla som vill får givetvis testa på den nya volleybollgrenen snowvolley. Parallellt arrangeras också en snowvolleyturnering med både A- och B-slutspel. Hittills har tio lag anmälts och ytterligare kan tillkomma innan tävlingen servar igång på lördag. Det går nämligen bra att spontananmäla sig på plats!

- Det känns kul! Vi kommer ha en härlig dag med massor av spel, korvgrillning och utlottning av fina priser. Alla barn som kommer till Vinterparken och provar på snowvolley får en överraskning. Målet är att så många som möjligt ska få upp ögonen för volleybollen. Alla är välkomna! säger Daniel Anundgård, ordförande i Östersund Volley.

Arrangörsföreningen som håller i trådarna anlägger minst fem tillfälliga snowvolleyplaner, kompletta med nät och bollar som Europeiska Volleybollförbundet (CEV) sponsrar med. På lördag fylls banorna med både nybörjare och redan volleybollfrälsta.

Helgens snowvolleyfestival baseras på ett koncept framtaget av CEV som jobbar strategiskt, målmedvetet och framgångsrikt för att sprida den nya volleybollgrenen till världens alla hörn. Snowvolley växer lavinartat och har på några år utvecklats från en liten avknoppning av beachvolley till officiell gren antagen av såväl Svenska Volleybollförbundet som Europeiska Volleybollförbundet (CEV) och Internationella Volleybollförbundet (FIVB). Idag finns både en världstour och internationella mästerskap.

En vecka till Snowvolley-SM

Östersund Winterpark Snowvolley Festival är det första av två snowvolleyarrangemang som anordnas i Östersund inom loppet av en vecka och fungerar som något av en kick-off inför nästa helgs snowvolleybravader. Lördagen den 22 februari avgörs nämligen 2020 års upplaga av Snowvolley-SM på Stortorget!

- Det känns peppande att det närmar sig. Förberedelserna går bra, känslan är att vi har det mesta klart. Nu håller vi tummarna för att vädret är med oss så att förutsättningarna blir optimala, säger Daniel Anundgård.

Premiärupplagan 2019 arrangerades även den i Östersund och var en succé där totalt åtta dam- och herrlag konkurrerade om SM-titlarna. Östersundspubliken flockades nyfiket runt den vintriga arenan på Storsjöns is för att få en glimt av den för många helt nya sporten.

Inför 2020 års upplaga av Snowvolley-SM växer mästerskapet ytterligare. Det gäller såväl arrangemanget som antalet lag, som utökats från fyra till sex per kön. I övrigt är upplägget i mångt och mycket detsamma. Varje lag består av minst tre och max fyra spelare, varav tre får befinna sig samtidigt på planen, medan den fjärde agerar avbytare. Själva spelplanen är lika stor som i beachvolley, det vill säga 8x16 meter. Antalet set är också desamma, alltså bäst av tre, men till skillnad från hur det ser ut i den sandiga syskongrenen är det först till 15 poäng i varje set som gäller i snowvolley.

Fredagen den 14 februari publiceras startfältet inför Snowvolley-SM 2020, men vi kan redan nu avslöja att arrangerande Östersund Volley finns representerade. Håll utkik på volleyboll.se!

Eventschema: Östersund Winterpark Snowvolley Festival

10:00 - 16:00: Prova på snowvolley!

Info: Under hela dagen är alla varmt välkommen att spela/träna med Östersund Volley. Kom och grilla, häng, spela och ha trevligt!

12:00 - 13:00: Kidsvolley

Info: Kidsvolley är en populär volleybollvariant för de allra yngsta. Vi spelar, leker och har kul med boll som tema. Kidsvolley är utvecklat för barn i åldrarna 6-8. Mellan 12:00 – 13:00 kommer vi spela extra mycket kidsvolley. Häng med!

Hela dagen: Snowvolleyturnering

Info: För den som vill testa snowvolley fullt ut spelas en turnering under hela lördagen. Föranmälan krävs. Varje lag ska ha minst tre spelare som befinner på planen samtidigt, men man får gärna ha avbytare (obegränsat med byten). Fina priser! Se separat Facebookevent här! Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.Fakta: Östersund Winterpark Snowvolley Festival
Vad? Snowvolleyturnering och prova på-aktiviteter för barn och unga!
Var? Vinterparken, Östersund!
När? Lördagen den 15 februari!
Officiellt Facebookevenemang! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-02-13

Senast uppdaterad: 2020-02-13

Visa fler nyheter

Sponsorer