Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Projektstöd IF ersätter Idrottslyftet - sök projektmedel nu!

Har din förening en ny och kreativ idé som kan stärka er barn- och ungdomsverksamhet? Då kan ni få ett ekonomiskt tillskott beviljat som hjälper er göra visionen till verklighet. Ansök via Projektstöd IF idag!

Svenska Volleybollförbundet har nu öppnat upp för ansökningar till Projektstöd IF. Detta görs, precis som tidigare Idrottslyftet, på föreningens sida i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. 

Idrottslyftet som begrepp har från och med den 31 december 2019 upphört. Från och med den 1 januari 2020 fördelas resurserna via Projektstöd IF. Detta innebär att det fortsatt kommer att finnas medel att söka för olika projekt för Svenska Volleybollförbundets medlemsföreningar. Idrottslyftets resurser fördelas istället som projektstöd för föreningar. Det är fortfarande specialförbundet (SF), exempelvis Svenska Volleybollförbundet, som drar upp riktlinjer utifrån de olika områdena som RF beslutat om och som fördelar pengarna till olika föreningsdrivna projekt.

Syftet med stödet är att skapa förutsättningar för idrottsföreningarna att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets Strategi 2025. Riksidrottsstyrelsen har identifierat tre övergripande områden som behöver prioriteras under 2020-2021 för att styra idrottsföreningarnas utveckling i riktning mot målen 2025. Projekt som berör följande områden är sökbara:

  • Få fler ungdomar i åldern 13-20 år att stanna kvar i den organiserade idrotten
  • Utbilda fler barn- och ungdomsledare i föreningarna
  • Öka engagemanget i idrottssvaga områden (kan endast sökas via RF-SISU-distrikt)

Här kan ni läsa mer och se exempel på sökbara projekt. Länk till annan webbplats.

Vill din förening ansöka om projektstöd? Börja med att logga in på Idrottonline och klicka in under fliken Idrottsmedel. I ansökningsformuläret fyller ni i uppgifterna och beskriver bland annat projektets syfte och mål.

Här kan ni läsa med om Riksidrottsförbundets regelverk och riktlinjer i sin helhet:
Riksidrottsförbundets regelverk
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Riksidrottsförbundets riktlinjer i sin helhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-02-18

Senast uppdaterad: 2020-02-13

Visa fler nyheter

Sponsorer