Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förbundskapten Hakala besöker RIG

Riksidrottsgymnasiet för volleyboll i Falköping, RIG, har besök av damlandslagets förbundskapten Lauri Hakala. ”Anledningarna är först och främst att träffa människorna här, och i andra hand prata om sättet vi spelar”, säger han.

I dagarna två är han på plats i Falköping.

– Jag presenterar sättet hur det svenska damlandslaget spelar och förklarar några av huvudprinciperna, förklarar Hakala.

Under torsdagen hade Hakala först ett förutsättningslöst samtal i grupp med instruktörerna på RIG.

– Han delade sina tankar för att de ska kunna genomsyras hela vägen ner på ungdomssidan. Alla här kan inte spela på samma sätt, men det är bra att veta åt vilket håll och i vilken riktning vi ska jobba, säger verksamhetsledaren Dick Runeson.

Efter det mötet genomförde Hakala en träning med samtliga kvinnliga volleybollstudenter som fanns tillgängliga.

– På RIG är det bra om coacherna lär ut samma saker här så att eleverna förbereds på hur vi vill spela i landslaget, säger Hakala.

Därför var tjejernas instruktörer Naoko Hashimoto och Haithan Aleter också med och medverkade på träningen. Aleter, 47, är ny instruktör på RIG. Han kommer ursprungligen från Syrien och har under åtta års tid coachat volleyboll på olika nivåer i Tyskland.

Under fredagen väntar personliga samtal med instruktörerna.

– Det är mycket positivt att Hakala har tagit sig tid att komma hit, och det är bra att han får se verksamheten och hur det fungerar på RIG, säger Runeson.Instruktörerna Haithan Aleter och Naoko Hashimoto omger Lauri Hakala.


Fler nyheter

Publicerad: 2022-08-26

Senast uppdaterad: 2022-08-26

Visa fler nyheter

Sponsorer