Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ansök om värdskapet för Beachvolley-SM 2025-2027

Beachvolley-SM är Svenska Volleybollförbundets största årligen återkommande nationella idrottsevenemang och mötesplats. Nu startar ansökningsprocessen för att arrangera mästerskapet under treårsperioden 2025-2027.

Foto: Mikael Sjödin / BeachTravels.

Beachvolley-SM samlar den svenska beachrörelsen och åskådare i tusental för en fullspäckad tävlings- och evenemangsvecka där nya mästare koras varje dag i över 30 klasser bland ungdomar, veteraner och seniorer; allt på en snyggt inramad eventyta med läktare, musik och mat och ett 30-tal planer där det spelas från morgon till kväll.

2023 års upplaga av Beachvolley-SM blev den största någonsin. 1492 matcher spelades över de åtta tävlingsdagarna, med 1350 deltagare som gjorde upp i 35 klasser på 36 banor. Tiotusentals besökare lockades till Tylösand, Halmstad, och flockades särskilt runt den smyckade centercourten med läktare, hängmattor, solstolar och intilliggande aktivitetsområde och restaurang.

Konceptet med att avgöra alla tävlingsklasser på samma plats och under samma vecka fortlöper i enlighet med beslut från Svenska Volleybollförbundets styrelse, som ser många värden och goda synergieffekter i upplägget. Enda undantaget är nyinstiftade Klubblags-SM i beachvolley vars premiärupplaga 2024 kommer avgöras som en del av RF:s och SVT:s SM-veckan Sommar i Västerås.

Nuvarande arrangörsavtal för Beachvolley-SM sträcker sig fram till sommaren 2024 och processen med att spika värdskapet för efterföljande treårsperiod, 2025-2027, går nu därför av stapeln.

Tidplan:

 • 30 november 2023: Deadline för intresseanmälningar från intresserade arrangörer
 • 31 januari 2024: Intervjuer med utvalda intressenter genomförs fram till detta datum
 • 20 februari 2024: Arrangör för Beachvolley-SM 2025-2027 beslutas av förbundsstyrelsen
 • Våren 2024: Arrangör presenteras

Fantastisk stämning under SM-finalen 2023. Foto: Robert Boman.

Intresseanmälan och bedömningskriterier

Värdskapet för Beachvolley-SM är ärofyllt, storslaget och utvecklande och görs tillsammans med Svenska Volleybollförbundet. Intresseanmälan skickas till info@volleyboll.se senast torsdagen den 30 november och ska innehålla:

 • Arrangör
 • Spelplats
 • Kontaktperson och kontaktuppgifter
 • Tillstyrkan om att arrangören har förutsättningar att kunna hantera alla tävlingsklasser på samma spelplats under 8 dagar.

Kandidaterna som därefter väljs ut får mer information och underlag för att kunna inkomma med en fullständig ansökan.

I bedömningen av arrangörens och platsens lämplighet tas bland annat följande kriterier i beräkning:

 • Publik-, sponsor- och mediapotential – exempelvis geografiskt och demografiskt läge, infrastruktur, kommunikationer och tillgänglighet, volley- och idrottsintresset på orten.
 • Arrangörskap och organisation – exempelvis erfarenhet av tidigare evenemang, relationer och samarbeten med sponsorer, media, destinationer, kommuner, arrangörens personella och ideella resurser.
 • Praktiska förutsättningar för deltagare – exempelvis spelarservice, kostnader för resa och boende.

Ansökningarna bereds av en arbetsgrupp som består av generalsekreterare Simon Dahl, projektledare Jakob Birgersson och Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning. Beslut om ny arrangör fattas av förbundsstyrelsen.

Välkommen med er ansökan!

Foto BeachTravels.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-10-31

Senast uppdaterad: 2023-10-31

Visa fler nyheter

Sponsorer