Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bosön inviger beachvolleyplan - skapar nya möjligheter för landslagen

Ny beachvolleyplan på Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, ger stjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig bättre träningsmöjligheter under sista delen av uppladdningen inför OS i Paris. Planen invigs tisdagen den 18 juni klockan 13.00.

David Åhman och Jonatan Hellvig kan nu använda Bosön som bas i sin träning. Foto: Volleyball World

– Vi är glada att få en beachvolleyplan i toppklass på plats på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön. Det skapar nya förutsättningar för svensk beachvolley och är ett resultat av framgångarna för Åhman/Hellvig och ledarteamet med Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson. Genom den nya planen har vi framåt möjlighet att bedriva verksamhet i Bosöns inspirerande och unika idrottsmiljö. Tanken är bland annat att vi ska kunna bjuda in internationella lag att komma hit och träna, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Beachvolleyplanen är en satsning som möjliggjorts tack vare nära dialog mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Volleybollförbundet, där förbundskapten Rasmus Jonsson varit drivande i utvecklingsarbetet.

Med ökade möjligheter till träning på den nya planen finns också större förutsättningar för volleybollförbundets elitaktiva att ta mer hjälp av Riksidrottsförbundets elitstöd i form av träning, tester, nutrition, idrottspsykologi med mera. Stjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig tillsammans med den hyllade tränarduon är på plats vid invigningen av planen.

– Självklart vill vi stötta svensk volleyboll och våra medaljhopp med en plan för beachvolley. I det längre perspektivet hoppas vi att det blir en ökad möjlighet för Svenska Volleybollförbundet att nyttja kunskapen som finns på Bosön och nu då också anläggningen ännu mer än tidigare, säger Liselotte Ohlson, elitidrottschef, Riksidrottsförbundet.

Den nya beachvolleyplanen kommer att vara tillgänglig för övriga beachvolleyspelare, idrottsförbund, idrottsföreningar, ungdomar och konferensgäster. Bosöns nya beachvolleyplan ligger bredvid sjöplan med utsikt mot havet. Alla kan boka banan.

Till Riksidrottsförbundets pressmeddelande (länk) Länk till annan webbplats.

Information om Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum (länk) Länk till annan webbplats.

Information om träning och tester på Bosön (länk) Länk till annan webbplats.

Information om idrottsmedicinsk klinik på Bosön (länk) Länk till annan webbplats.

För mer information kontakta:

Liselotte Ohlson
Elitidrottschef Riksidrottsförbundet
070-863 09 34

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-14

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Visa fler nyheter

Sponsorer