Första dagen – SBT Göteborg

Första dagen är avklarad och hela 40 matcher har spelats på Beach Center i Göteborg. Det är Sveriges största beachvolleyförening som arrangerar stoppet och de har som vanligt levererat. Vi har nu åtta dam- och herrlag som är färdiga för morgondagens slutspel.

 Ett lag på damsidan som visat upp sina kvalitéer är Tadva Yoken/Sofia Wahlén som är klara för kvartsfinal. Sofia kommer senast från det mytomspunna ”Island Games” på Gibraltar där hon och Sofia Uddin tog hem guldet till Gotland. Tadva/Sofia har visat upp ett stabilt spel och har på fyra set endast snittat 10 förlorade poäng per set. Det är otrolig bra siffror och imorgon väntar Johanna Wikberg/Emmy Sjöström som vann sin åttondel mot det lokala wildcardlaget Ellen Lindqvist/Hulda Rudberg.

-Matcherna kändes super! Vi spelade riktigt stabilt i första matchen och fick till bra servar och i andra matchen höll vi fortsatt press i serve men plockade även fram fint försvarsspel, berättar Tadva.

Hur ser planerna ut inför morgondagens kvartsfinal?
-Vi förbereder oss med härlig Pad Thai och god sömn!

Många herrlag har fått slita hårt och det har spelats många matcher som avgjorts i tredje set. Regerande svenska mästarna Peter Lundgren/Jakob Tegenrot som fick åka hem från Umeå med en bronspeng har med fast beslutsamhet blivit klara för kvartsfinal. I semifinalen under touren i Umeå fick de se sig besegrade av Jakob Molin/Staffan Blomgren i tredje set med 15-13 men idag fick de revansch efter två vinster med 2-1. Först fick de möta bröderna Manne Norman/Mårten Norman (19-21, 21-17, 15-13) och sedan vann de mot landslagsspelarna Alexander Annerstedt/Martin Appelgren (21-17, 13-21, 13-15).

-Vi är väldigt nöjda med vårt spel idag. Vi började lite knackigt i första set i respektive matcher men vi behöll lugnet och växte in i spelet. Det som funkade bäst generellt var nog transitionsspelet då vi tog mycket poäng med block och i vår defensiv, berättar Peter.

Vad tror ni om morgondagen?
-Kan vi slipa till vår sideout imorgon så känns det som att vi har god chans att kunna gå långt. Ungtupparna har spelat bra och det blir ju ett Örkelljunga VK derby som vi ser fram emot!

Finaldagen börjar klockan 9.00 med första kvartsfinalen då ovanstående Peter Lundgren/Jakob Tegenrot möter Alfred Brink/Joel Andersson som senast tog en bronsmedalj i U20-EM på just Beach Centers arena.

Länk till stream:
https://sgplay.se/Home/Watch/Live/10466

Foto: Marcus Lundberg
Text: Erik Liljestrand