Göteborg och Kalmar arrangerar 5-stjärniga tourtävlingar 2022

Swedish Beach Tour 2022 har redan börjat ta form.
Göteborg och Kalmar är först ut att annonsera att de arrangerar elittävlingar på högsta nivå i Sverige.
– SBT:s härliga koncept, och att sätta Kalmar på kartan, lockar oss att arrangera”, säger Hanna Rydeberg i Kalmar VK.

Den svenska eliten i beachvolley ser ut att få ett hett utbud av tävlingar kommande säsong. Redan nu, i november, står två arrangörer av elittourens högsta nivå klara.

På tourkartan för 2022 placerar vi nu ut Göteborg 9-10 juli och Kalmar 23-24 juli – två orter som beacheliten känner väl vid det här laget. Båda tourtoppen kommer hysa 16 dam- och 16 herrlag i respektive turneringar.

Beach Center i Kviberg, Göteborg, är känd som världens största inomhushall för beachvolley. Sommarens SBT spelas utanför väggarna, på en arena med bra publikkapacitet. Göteborg BC har arrangerat SBT där ett tiotal gånger.

– Det här är jättekul. Man märker verkligen att våra duktiga spelare längtar efter att få spela tävlingar på den här nivån, så känns det extra kul i samband med att frekvensen av tävlingar har gått ner under pandemin. Det här är en kär turnering för oss att får arrangera, säger Sandra Krook på Göteborg BC.

Långviken i Kalmar har ett kanonläge vid vattnet med ändå nära centrum. Arenan som är relativt nybyggd ligger i ett sportområde och kom till i ett samarbete mellan kommun och flera olika sporter, däribland volleyboll. Kalmar VK har arrangerat SBT de senaste fem åren.

– Vi tycker det här ska bli riktigt roligt. I och med att vi får hit eliten så hamnar fler ögon på beachvolley. Vi vill att beachvolleyn ska öka i Sverige för vi tycker själva att det är så roligt. Och så får vi en sammansvetsad förening tack vare att vi arrangerar det här tillsammans, säger Hanna Rydeberg i Kalmar VK.

Hon ser fram emot deras tourstopp 2022.

– Kombinationen av att SBT är ett härligt härligt koncept som engagerar hela Sverige och att vi vill sätta Kalmar på kartan lockar oss att arrangera, berättar Rydeberg.

SBT 4-star och SBT 5-star betyder att det är den svenska eliten som spelar. Chansen är stor att det blir många tävlingar av den kalibern kommande säsong.

– Kul att vi redan nu har tävlingar klara, och vi har många fler på gång. Intresset är stort, berättar SBT:s projektledare Emma Andersson.

Långviken i Kalmar tar emot svenska eliten 23-24 juli 2022 när Kalmar VK arrangerar en 5-stjärnig SBT. Foto: Isabelle Bringert
På Beach Center i Kviberg, Göteborg, arrangerar Göteborg Beachvolley Club en 5-stjärnig SBT 9-10 juli 2022. Foto: Robert Boman