Habo redo för helgens SBT-premiär

Äntligen! Helgen 29-30 maj släpper vi lös beachvolleysäsongen 2021. Habo
Energi Beach Arena står skådeplats för årets första tävling – en Master där
den svenska beachvolleyeliten gör upp om pallplatser och prispengar.

För första gången kommer Swedish Beach Tour till Habo.

– Vi har under många år haft en växande beachvolleyverksamhet i Habo och nu har vi även några egna elitspelare i beachvolley och då är det extra roligt att kunna bjuda på en turnering på hemmaplan, säger Jens Ottosson, lokal projektledare.

Restriktionerna gör att tourstoppet inte kan bli den folkfest vi alla önskar, men arrangören Habo Wolley är taggad och redo att göra det bästa av situationen.

– Vi tackar för förtroendet att få arrangera denna elittävling och hoppas att detta ska kunna bli ett återkommande evenemang hos oss. Lokala partners ger oss bra stöd – utan dem hade vi inte hade kunnat genomföra den här tävlingen. Vi går in för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för spelarna, trots avsaknad av publik, fortsätter Ottosson.

Ingen publik på läktarna alltså. Istället kan man följa tävlingen via Volleykanalens sändningar på Youtube, där samtliga av sommarens totalt elva (!) elitturneringar streamas. Turneringen inleds med gruppspel och åttondelsfinaler på lördag och fortsätter sedan med kvartsfinaler, semifinaler och finaler under söndagen.

– Väldigt roligt och lite pirrigt att det sätter igång i helgen. Habo är en fantastisk förening att jobba med och det känns tryggt att premiären går just där. Jag hoppas många tar chansen att följa tävlingen via stream, säger Emma Andersson, projektledare för SBT på Svenska Volleyevent (Sveab).

LÄNKAR
Startfält och seedning
Resultat
Livestreaming
Officiellt Facebookevenemang