Hemmahoppen laddade för #sbtgbg

Då var det dags igen. Eliten inom svensk beachvolleyboll kommer att göra upp i det andra stoppet för Swedish Beach Tour 2018, denna gång i Sveriges beachvolley-metropol Göteborg!

Vi befinner oss i mitten av sommaren, vilket innebär att beachvolley säsongen är i full fart. Senaste tourstoppet spelades i Uppsala och var en succé för alla inblandade. Denna gången spelas det vid Beach center i Kviberg, Göteborg. Nu har förberedelserna gjorts och idag kommer dom första matcherna att dra igång, stämningen kommer helt klart vara på topp! Väderprognosen visar strålande väder hela helgen, vi har fått ett spännande startfält och publiken lär bjuda på stort engagemang, inte minst som support för dom som representerar hemmaklubben GBC.

Förstarankade hemmahoppet
På damsidan kliver Sigrid Simonsson och Tadva Yoken in som förstarankade i turneringen och spelar även första matchen för turneringen på centercourten. Man kan nog inte förvänta sig något annat än att publiken lär stötta dom extra, då Sigrid representerar GBC. “Det ska bli kul att få tävla på hemmaplan nu när vi varit ute och spelat så mycket”, säger Sigrid Simonsson. “Förutsättningarna varierar så extremt mycket ute i världen, var är planerna? Finns toaletter? Det ska bli skönt att ha hemmaplansfördelen för en gångs skull”, avslutar Sigrid. Utöver detta lag finns det många tunga namn i startfältet, inte minst tvillingarna Thurin som tog hem senaste tourstoppet i Uppsala. Ett spännande startfält för en spännande turnering.

’’Appelboom’’
För er som är insatta i beachvolley Sverige så är namnet ’’Appelboom’’ troligtvis inget nytt. Dom kommer tillbaka till den svenska beachvolleyarenan efter en imponerande 5:e plats senaste helgen på världstouren i Porec, Kroatien. Sveriges högst rankade lag på herrsidan har stora förhoppningar inför helgens matcher och hoppas självfallet på att ta hem förstaplatsen inför hemmapubliken. “Vi siktar såklart högt men vet att det finns många vassa lag som kommer göra vägen till söndagen tuffare än vanligt. Detta måste på herrsidan vara den tävling i Sverige som håller högsta klassen på länge”, säger Martin Appelgren. “Det känns helt fantastiskt att få spela på hemmaplan och vi känner oss extra stolta att representera en klubb som arrangerar så många tävlingar av hög klass”, avslutar Martin. Samtidigt är det många andra som har siktet inne på vinsten, bland annat formstarka Lundgren/Tegenrot som kommer med högt självförtroende efter guld i senaste Nevzaturneringen i Norge.

Det är nog inte någon som förväntar sig något annat än jämna matcher då 32 lag (16 dam och 16 herr) gör upp i Göteborg. Något spännande är att det dessutom har givits ut ett internationellt wildcard till ett brittiskt lag på herrsidan, nämligen Issa Batrane och Chris Gregory. Vi får se hur engelsmännen står sig mot dom inhemska lagen och vem som till slut står högst upp på prispallen. Det går inte att förutse, men det går att förutse att det kommer bli en show att minnas.

Idag börjar beachvolleyboll-festen vid Kviberg park, varmt välkomna att ta er dit och kolla på när Sveriges bästa lag återigen gör upp för att se vem som tar hem vinsten och prestigen!

Spelschema och resultat hittar ni här:
www.swedishbeachtour.se/resultat-2018

TOURSCHEMA
SBT Uppsala 8-10 juni
SBT Göteborg 13-15 juli
SBT Kalmar 20-22 juli:
SBT Nyköping 10-12 augusti
SBT Örebro (tourfinal) 16-18 augusti

LÄNKAR
Hemsida: https://www.swedishbeachtour.se/
Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/swedishbeachtour/
Officiell Instagram: https://www.instagram.com/swedishbeachtour/
Officiella hashtags: #SwedishBeachTour #SvenskVolleyboll #SBTGbg