Inför SBT Kalmar

I helgen stundar det sista stoppet inför tourfinalen där de åtta bästa lagen ska få göra upp om det åtråvärda priset som tourmästare. Destinationen denna helg är Kalmar, Långviken arena står som arrangör för fjärde året i rad. Historien säger varmt, sol och att det kräver lite extra fysik för att ta sig långt i denna turnering.

Hittills har de år som Kalmar varit ett av våra tourstopp inneburit en strålande sol i kombination med att sanden på Långviken arena är något lösare än de andra stoppen vilket tar på krafterna. Kanske är det därför vi såg två juniorlag vinna touren förra året? Hanna Hellvig/Sofia Andersson vann mot Thurins och David Åhman/Jonathan Hellvig vann mot Linus Tholse/Jakob Molin. Samtidigt har vi även sett äldre spelare med rutin vinna i Kalmar som till exempel Björn Berg med Alexander Annerstedt. Nu ska Hanna Hellvig spela med Sara Cavretti som tidigare fått en semifinalplats tillsammans på Swedish Beach Tour.

-Jag är supertaggad på att återigen få spela i Kalmar! Det blir min första tour för året efter både rehab och sjukdom, så det ska bli väldigt spännande. Det ska bli riktigt roligt att spela med Sara, hon har en fantastisk inställning och sprider mycket glädje och energi när hon spelar, berättar Hanna Hellvig.

Vad är det som gör att era spelstilar passar varandra?
-Jag har min fysik i anfall och block och hon är en av de bästa defensiva spelarna på touren. Vi var båda på ett träningsläger i Fuerteventura i våras och fick spela ihop oss en hel del, vilket borde vara en fördel inför helgen.

Vad är ditt mål med helgen?
-Målet för mig är egentligen bara att spela bra, sen får man såklart se hur långt det går, men hade varit kul att komma till semifinal. Det är många bra lag med nu i helgen men vi ska se till att ge alla en bra match!

På herrarnas sida har vi ett lag som sticker ut i startlistan som fick ett beviljat wild card, Björn Berg/Chris Gregory. Björn med sin rutin med två olympiska spel och har aldrig tummat på sina förberedelser vilket kan vara extra vinnande i Kalmar. Chris, 2,10 meter lång som vi sett tävla för England i den historiska världstouren i Göteborg. De har aldrig spelat med varandra men innan Kalmar bär det av till Gotland där de ska spela en ”King of the beach” med Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson. Snittlängden i detta sällskap är över två meter och Björn Berg får kanske för första gången vara kortast i gänget.

-Vi har aldrig spelat tillsammans så det blir spännande. Hans räckvidd är minst sagt intressant och hans block är stort för vem som helst i världen. Chris frågade mig och jag tänker att detta kan bli roligt, berättar Björn Berg.

Vad tror du om helgen?
-Tycker det är ett trevligt ställe, en fantastisk anläggning. Det gäller att inte slarva med vätskan och hålla sig i skuggan när man inte spelar. Väldigt enkelt egentligen men nu ser det inte ut att bli en tropisk hetta men vi får hoppas på det, för beach ska spelas under somriga förhållanden.

Ett lokalt wild card har delats ut på herrsidan åt hemmaspelarna Marcus Wirstam/Henric Wahlberg. Sedan har hemmaspelaren Tova Österberg direktkvalificerat sig till helgens SBT efter att ha vunnit Kalmars kvalchallenger med Rebecka Dahlgren från Göteborg Beachvolley Club.

Välkomna till Kalmar och Långvikens arena!

 

Länk till stream under lördag och söndag:

Lördag 20/7 Kalmar:

https://sgplay.se/Home/Watch/Live/10467

Söndag 21/7 Kalmar:

https://sgplay.se/Home/Watch/Live/10468

Foto: Destination Kalmar
Text: Erik Liljestrand