Inför tourfinalen i Nyköping!

Nu går årets SBT mot ett slut och för första gången någonsin står Nyköping som värd för tourfinalen! Den svenska beachvolleyeliten är i toppform från förra veckans Beachvolley-SM och vi räknar med ruggigt taggade lag som vill segra i sommarens sista Swedish Beach Tour!

Efter att ha fightats i sommarens tre tourstopp – Umeå, Göteborg och Kalmar – samt tampats i stranden på Tylösand under Beachvolley-SM väntar nu en prestigefylld vecka i Nyköping. Vilka lag får kliva högst upp på prispallen i sommaren 2019’s sista stora svenska beachtävling? Snart vet vi!

Bland damerna hittar vi välbekanta namn i deltagarlistan. Vad sägs om tvillingarna Thurin, Camilla Nilsson och Sofia Ögren samt förra veckans segrare i Senior-SM Tadva Yoken och Sofia Wahlén? Om Senior-SM sa oss något så är det att det kommer bli en stenhård kamp om segern i SBT’s sista, och mest prestigefulla, tävling.

Vi hittar även Karin Lundqvist i par med Felicia Granberg, duon som föll på målsnöret i SM-finalen. Med tanke på Karins nio tourfinalvinster, och revanschlusten från förra veckan, blir duon Lundqvist/Granberg säkerligen ett hot att räkna med.

På herrsidan har vi också ett riktigt starkt startfält att se fram emot med bland annat nyblivna svenska mästarna Viktor Jonsson samt hemmasonen Linus Tholse bland deltagarna. De två föregående årens SM-vinnare, Jakob Tegenrot och Peter Lundgren, kommer även att spela från Stora Torget i Nyköping och vi räknar med en del revanschlust från team Tegenrot/Lundgren efter förra veckans finalförlust i Senior-SM.

Fjolårets tourvinnare, Applgren/Boman, återförenas även under detta års final så Nyköping bjuder på ett spännande startfält minst sagt.

Framtidsnamnen Joel Andersson och Alfred Brink har förutom medaljer i U20-EM, Junior-SM och flertalet Challengertävlingar under året även kammat hem ett SBT-guld när de segrade i Kalmar för drygt två veckor sedan. Den unga duon räckte inte hela vägen fram i förra veckans Senior-SM men har visat att de kan utmana senioreliten på riktigt vilket de säkerligen kommer fortsätta göra på Stora Torget i Nyköping i veckan.

För Lena Tholse, projektledaren från Nyköpings Frisksportsklubb, väntar en intensiv och spännande tourfinal på hemmaplan.

– Vi ser det som ett kvitto på bra jobb föregående år att vi nu får hålla i tourfinalen och vi ser fram emot att axla utmaningen och bjuda både spelare och publik på en härlig beachvolleyfest när årets SBT ska avslutas. Det blev ju onekligen bästa uppladdningen med två medaljer på SM till Nyköpings Frisksportklubb efter guldet till Linus och bronset till Camilla så nu är vi riktigt laddade för vår tourfinal också, sammanfattade Tholse.

Adrian Norrby, projektledare för Swedish Beach Tour, la till;

– Med förra veckans Beachvolley-SM i minnet ser vi ut att få en rysligt välspelad och spännande tourfinal på både dam och herrsidan.

Samtliga deltagande lag.
Spelschema publiceras under tisdagen.

PROGRAM

Speldatum: 8 augusti – 10 augusti
Spelplats: Stora torget

Torsdag 8 aug
11.00 Inledande matcher Herr & Dam, ev lokala lag kommer spela eftermiddag.

Fredag 9 aug
09.00 Åttondelar och kvartsfinaler, Swedish Beach Tour

Lördag 10 aug
10.00 Damsemifinal 1
11.00 Damsemifinal 2
12.00 Herrsemifinal 1
13.00 Herrsemifinal 2
15.00 Damfinal
16.00 Herrfinal

Foto: Lasse Jansson.