Juniorerna nära skrälla mot mästarna

Första dagen av Swedish Beach Tours fjärde deltävling, i Jönköping, bjöd i vanlig ordning på en hel del favoritsegrar – men även ett par nya lovande bekantskaper som var nära att skrälla på spelplanen.

I herrturneringen hade junior-SM-finalisterna från förra veckan, Oskar Borna/Pontus Nilsson, erhållit ett wild card, och tackade för förtroendet genom att i högsta grad pressa nyblivna senior-SM-segrarna Petter Jonsson/Björn Huitfelt i den första omgången. Borna/Nilsson chocköppnade och vann första set i matche med 21-19, och såg länge ut som om de skulle ha en chans till en praktsensation – att ta hem hela matchen. Men till slut hittade Jonsson/Huitfeldt sitt eget spel lite mer, och kunde vända med 21-15 i andra set och till slut 15-9 i tredje och avgörande.

En annan oväntat jämn match blev den mellan rutinerade Björn Berg i par med Linus Tholse, mot nykomponerade paret Thomas Haugaard/Alexander Herrmann, där de sistnämnda vann första set med minsta möjliga marginal och länge var med i matchen. Dock visade Berg/Tholse att de var bäst när det gällde som mest och kunde till slut vinna ett tätt tredje set med 15-11.

Damsidan bjöd inte riktigt på lika jämna matcher och samma chanser till skrällar. De fyra etablerade topplagen gjorde det de skulle i första omgången, och vann allihopa sina matcher, där bara femteseedade Jenny Persson/Fanny Lindström pressade fram ett tredje set mot fjärdeseedade Anna Åsberg/Sigrid Simonsson – där Åsberg/Simonsson till slut vann med 15-11. I övrigt blev det idel 2-0-matcher för damerna under fredagen.