Kalmar gör sig redo för sommarens deltävling

De skrev nyligen på för tre ytterligare SBT-år och de är även den tredje deltävlingen i sommarens turné. Vi pratar såklart om Kalmar och med en månad bort till tourstoppet tog vi ett snack med Kalmars projektledare Sofia Hult.

I tre ytterligare år bjuder Kalmar Volleybollklubb och Destination Kalmar in beachvolleyeliten under den tredje helgen i juli till Arena Långviken. I år är det 19-21 juli som gäller och Sofia Hult, projektledare åt Kalmar Volleybollklubbs räkning, ser fram emot sommarens deltävling och att de signat för tre ytterligare år.

– Det känns skönt att ha fått förtroendet från både destinationen och förbundet att anordna detta i Kalmar i tre år till! För oss som förening är det otroligt kul att få lyfta sporten på det här sättet och även att se att det ger resultat i form av satsningar från individer i klubben att utvecklas samt att många av våra yngre nu har stora idoler i spelarna på touren. Många av dom hoppas att de själva ska stå där en dag och det känns kul, säger Sofia Hult.

Sommarens deltävling är endast en månad bort och Hult och Co är mitt uppe i förberedelserna.

– Förberedelserna går bra, det största jobbet just nu ligger i att schemalägga alla funktionärer. Det är ett litet jagande och ganska stort jobb, tror vi tidigare år har haft nästan uppåt 50 funktionärer aktiva under helgen. Vi har ju dock märkt att det behövs då vi haft otroligt varmt tidigare år! Utöver det är det småsaker och såklart att försöka få in fler sponsorer i det sista.

Vår målsättning är att kunna leverera minst lika bra som tidigare år i alla fall, avslutade Hult.

Läs mer om Swedish Beach Tour!
Hemsida: https://www.swedishbeachtour.se/
Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/swedishbeachtour/
Officiell Instagram: https://www.instagram.com/swedishbeachtour/
Officiella hashtags: #SwedishBeachTour #SvenskVolleyboll

PROGRAM

Fredag 19 juli
12.00 Gruppspelsmatcher Herr & Dam, Swedish Beach Tour

Lördag 20 juli
08.00-20.00 Gruppspel och slutspel, Swedish Beach Tour

Söndag 21 juli
10.00 Herrsemifinal 1
11.00 Herrsemifinal 2
12.00 Damsemifinal 1
13.00 Damsemifinal 2
14.30 Herrfinal
15.30 Damfinal