Swedish beach tour 2019

Klart: Dessa städer står som värdar när beachvolleyeliten samlas

Umeå, Göteborg, Kalmar och Nyköping! Det är orterna som står som värdar för Swedish Beach Tour 2019. Det står klart när Svensk volleyboll i dag presenterar SBT-kalendern för sommaren 2019.

Swedish Beach Tour är svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära i hård konkurrens. Varje sommar besöker SBT svenska städer samt sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 8 000 besökare/evenemang.

Sommaren schema omfattar fyra tourstopp och Svensk volleyboll kan idag presentera att dessa orter är Umeå, Göteborg, Kalmar och Nyköping. Samtliga arrangörer har varit SBT-värdar sen tidigare men Nyköping får för första gången någonsin arrangera tourfinalen.

– Det känns otroligt roligt att kunna återkomma till dessa arrangörer som alltid levererar evenemang på toppnivå där det blir publikfester år efter år, säger projektledare Adrian Norrby som fortsätter,

– Väldigt kul att arrangörerna omfamnar den nya inriktningen av SBT. De tre stoppen i juli är alla med 16 lag per klass vilket breddar eliten och ger fler chansen att mäta sig mot de allra bästa.

SBT Umeå

Umeå har arrangerat SBT nästan varje sommar sedan starten 2007 men efter att det inte blev något arrangemang ifjol är SBT nu äntligen tillbaka. Mellan den 5 – 7 juli fylls Rådhustorget i Umeå av sand, publik och Sveriges bästa beachvolleyspelare.

– Det är det alltid mycket folk på plats i Umeå på våra evenemang så vi ser fram emot ännu en folkfest när SBT återvänder, säger Svensk volleybolls projektledare Adrian Norrby.

– Att Umeå återigen blir värdstad för ett av sommarens tourstopp känns givetvis superkul!  Efter ombyggnationer på Rådhustorget är vi nu tillbaka där igen vilken känns jättebra. Här finns ett mer naturligt flöde av människor och vi hamnar i stadens absoluta centrum. Ett ypperligt tillfälle för oss att få visa upp vår fantastiska sport, säger Emelie Hjelte, projektledare för SBT Umeå.

SBT Göteborg

Beach Center i Göteborg erbjuder som alltid en snygg inramning på banorna som ligger i anslutning till Europas största inomhushall. Som Sveriges största beachvolleyförening ser Göteborgs Beach Club fram emot att få arrangera ytterligare ett tourstopp.

– SBT är en av sommarens roligaste händelser med bra matcher och inte minst fantastisk stämning. Det är svårt att inte ryckas med när Sverigeeliten bjuder på show i sanden och vi hoppas att alla idrottsintresserade Göteborgare med grannar gör oss ett besök i sommar för att själva uppleva detta på plats. Vi ser fram emot att samla spelare och åskådare i en enda stor beachvolleyfest, säger Sandra Krook, projektledare för SBT Göteborg.

SBT Kalmar

För fjärde året i rad återvänder Swedish Beach Tour till sommarstaden Kalmar och Långviken arena. Efter tre raka år av strålande sol och spel får Kalmariterna alltså ännu en gång njuta av Sveriges bästa beachvolley under högsommaren invid Östersjön.

– Vi är superglada över att få förtroende att genomföra SBT i Kalmar igen. Evenemanget har stort potential för utveckling och vi känner att vi har ett stort stöd från destination Kalmar och vår egna förening. Beachvolleyn är en växande sport i Kalmar och vi är gärna med och promotar den för ytterligare utveckling, säger Sofia Hult, projektledare för SBT Kalmar.

SBT Nyköping

Efter två bejublade tourstopp kommer nu för första gången tourfinalen att spelas i Nyköping. Den 8-10 augusti invaderas staden av den svenska beachvolleyeliten när årets upplaga av SBT avslutas.

– Spelare, funktionärer och besökare har alla varit mer än nöjda med evenemanget båda gångerna vi spelat på stora torget. Det känns som ett naturligt steg att nu organisationen får chansen att göra Tourfinalen till ett fantastiskt evenemang, säger Adrian Norrby, projektledare Svensk Volleyboll.

–  Vi i Nyköpings Frisksportklubb är mycket stolta över att fått förtroendet att arrangera själva finalen detta år. Det betyder mycket för vår lilla klubb att få visa upp världens roligaste och mest jämställda sport. Det ger oss i klubben chans att umgås tillsammans som funktionärer, och samtidigt se beachvolleyboll i världsklass, säger Lena Tholse, lokal projektledare för arrangören Nyköpings Frisksportklubb.

Publikfesterna i sommar!

Swedish Beach Tour 2019 präglas alltså av idel traditionsenliga tourstopp och återkommande sådana samt en nyhet i form av ny värdstad för tourfinalen. Beachvolleyeliten gör därmed stopp från södra till norra Sverige under sommaren 2019 och i augusti når det sitt crescendo under tourfinalen i Nyköping.

– Det blir en sommar att se fram emot! Vi har fyra riktigt starka tourstopp där beachvolleyeliten kommer samlas runt riktiga publikfester. Jag uppmanar alla att gå igenom tourschemat och boka in ett eller flera datum där ni kommer och ser beachvolleyeliten live – det är en häftig upplevelse att få komma så nära sporten och få njuta av feststämningen runtomkring, avslutar Svensk volleybolls projektledare Adrian Norrby.

Vi ses i sanden – och glöm inte…
Life´s a beach!

Fakta – Swedish Beach Tour

Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära. Varje sommar besöker vi 6–9 städer och sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 8 000 besökare/evenemang. Swedish Beach Tour är en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

Läs mer om Swedish Beach Tour!
Hemsida: https://www.swedishbeachtour.se/
Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/swedishbeachtour/
Officiell Instagram: https://www.instagram.com/swedishbeachtour/
Officiella hashtags: #SwedishBeachTour #SvenskVolleyboll

Swedish Beach Tour 2019

SBT Umeå – 5-7 juli
Arrangör: IKSU
Spelplats: Rådhustorget/IKSU
Kontakt: Emelie Hjelte, projektledare SBT Umeå.

SBT Göteborg – 12 – 14 juli
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Spelplats: Beach Center
Kontakt: Sandra Krook, lokal projektledare SBT Göteborg.

SBT Kalmar – 19 – 21 juli
Arrangör: Kalmar Volleybollklubb
Spelplats: Arena Långviken
Kontakt: Sofia Hult, projektledare SBT Kalmar.

SBT Nyköping – 8-10 augusti
Arrangör: Nyköping Frisksportklubb
Spelplats: Stora Torget
Kontakt: Lena Tholse, projektledare SBT Nyköping.

Vid frågor, kontakta;
Adrian Norrby, Projektledare Svensk Volleyboll, 070-494 89 21