KLART: Svenska beachvolleyeliten intar fem städer

Swedish Beach Tour, den svenska elittouren i beachvolley, kommer till fem städer sommaren 2018. Det står klart när Svensk volleyboll i dag presenterar SBT-kalendern.

Tourstoppen i Uppsala, Göteborg, Kalmar, Nyköping är kvar sedan förra året. Nytt för i år är att SBT återvänder till Örebro, där 2018 års upplaga av tourfinalen avgörs. Därutöver tillkommer också SM-veckan på Tylösand!
– Det känns kul att vi har fem superengagerade arrangörer som kommer leverera högklassiga arrangemang och tävlingar, säger SBT:s nye projektledare Adrian Norrby.

SBT Uppsala
8-10 juni är det dags för tourpremiär. Som så många gånger tidigare beger vi oss till Uppsala och vackra Vaksala torg, beläget i hjärtat av rikets fjärde stad.
– Vi är glada att återigen arrangera tourpremiären! Till årets upplaga av SBT Uppsala växer beachvolleyfesten. Vi utökar från 8 till 16 lag på både dam- och herrsidan efter önskemål från spelarna. Vi känner att vi har organisationen som krävs för att få ihop det, konstaterar Andreas Berlin, projektledare i arrangerande Fyrishov BC.

SBT Göteborg
Nästa tourstopp avgörs i beachvolleyborgen Göteborg 13-15 juli. Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening, står arrangör för fjärde året i följd. På Beach Center, där världens största beachvolleyhall finns belägen, bjuder landets bästa beachvolleytandems på show. Många av dem kommer sannolikt representera arrangerande talangfabriken GBC.
– Som alltid ska det bli fantastiskt kul att arrangera SBT hos oss. Förutom spel på högsta nivå så innebär det också folkfest för publik och besökare när alla samlas på ett och samma ställe för en gemensam nämnare. Vi ser fram emot att göra vårt bästa tourstopp hittils, säger lokala projektledaren Sandra Krook.

SBT Kalmar
För tredje sommaren i följd invaderar vi Långvikens inbjudande stränder och den intilliggande beachvolleyarenan, inte långt ifrån Kalmar slott. Här kommer den svenska beachvolleyeliten slipa formen inför Beachvolley-SM som avgörs blott två veckor senare på Tylösand.
– SBT är en häftig grej som man vill vara en del av. Hela verksamheten sluter upp och vill promota idrotten. Att arrangera den här tävlingen har gett ringar på vattnet för oss som förening. Fler medlemmar, högre beläggning på anläggningen och mer spontanspel. Underbart!, säger Johan Iveslätt, vice ordförande för arrangören Kalmar VBK.

SBT Nyköping
Förra årets stopp i Nyköping, det första någonsin i staden, var en tvättäkta succé. Solen sken ikapp med den tillströmmande publiken som hejade fram hemmaspelande Linus Tholse och hans vapendragare Jakob Molin hela vägen till seger. Mycket talar för att årets belägring, 10-12 augusti, blir minst lika lyckad. Arenan kommer vara belägen mitt på Stora torget, som ramar in och skapar en oslagbar atmosfär för både spelare och publik.
– Nyköping är på väg att utvecklas till en riktig beachvolleystad! Folk slöt verkligen upp och vallfärdade till arenan under förra årets premiärfest. Vi siktar på att följa upp det med en ny maffig helg, säger Frisksportarnas projektledare Lena Tholse.

Foto: Lasse Jansson.

SBT Örebro
Örebro är alltså nyheten på årets tourschema. Det är dock inte första gången vi beger oss till Närke. Senast 2015 intog vi staden. Den här gången har tävlingen fått tourfinalstatus, med allt vad det innebär.
– Det är tre år sedan vi var här sist. Målet har alltid varit att komma tillbaka. Vi stolta över att ha fått förtroendet att arrangera tourfinalen i Örebro. Det kommer bli en häftig inramning, säger projektledare Anders Persson, Beachbrothers BC.

SBT under förändring
Sedan sommaren 2017 pågår ett förändringsarbete kring Swedish Beach Tour (läs mer här!). Utvecklingsarbetet har mynnat ut i ett utkast på nytt koncept och ny inriktning. Under 2018 års upplaga är planen att testa det nya konceptet på ett antal tourstopp, samtidigt som andra deltävlingar och arrangörer fullföljer sina nuvarande avtal med det befintliga upplägget. Resultatet kommer sedan utvärderas och ligga till grund för det fortsatta utvecklingsarbetet, som ska vara färdigställt till sommaren 2019.

– Jag uppmanar alla att gå igenom tourschemat och boka in ett eller flera datum där ni kommer och ser beachvolleyeliten live . Det är en garanterat häftig upplevelse både för den oinvigde och den redan beachvolleyfrälste, avslutar Adrian Norrby.

Vi ses i sanden – och glöm inte…
Life´s a beach!

Fakta – Swedish Beach Tour
Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära. Varje sommar besöker vi 5-9 städer och sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 8 000 besökare/evenemang. Swedish Beach Tour är en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna, servering och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse. Läs mer om Swedish Beach Tour!

TOURSCHEMA & KONTAKT
SBT Uppsala 8-10 juni:
Spelplats: Vaksala torg & Fyrishov
Andreas Berlin, Fyrishovs BC
0708484118
andreas.berlin@live.se

SBT Göteborg 13-15 juli:
Spelplats: Beach Center
Sandra Krook, Göteborg BC
0733281905
sandra.krook@gbcbeach.com

SBT Kalmar 20-22 juli:
Spelplats: Långviken
Sofia Hult, Kalmar VBK
0707149830
sofia.hult@gmail.com

SBT Nyköping 10-12 augusti:
Spelplats: Stora torget
Lena Tholse, Nyköpings FK
0733463412
lena.tholse@gmail.com

SBT Örebro (tourfinal) 16-18 augusti:
Spelplats: TBA
Anders Persson, Beachbrothers BC
0701729896
anders_p77@hotmail.com

LÄNKAR
Hemsida: https://www.swedishbeachtour.se/
Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/swedishbeachtour/
Officiell Instagram: https://www.instagram.com/swedishbeachtour/
Officiella hashtags: #SwedishBeachTour #SvenskVolleyboll #SBTUppsala #SBTGöteborg #SBTKalmar #SBTNyköping #SBTÖrebro