LSM Sport förstärker SBT-redaktionen

Swedish Beach Tour växer och består i år av hela nio tourstopp. Det ställer nya krav på kommunikationen. Därför förstärkts nu redaktionen med LSM Sport, en grupp multijournalister som kommer rapportera via text, bild och video när beachvolleycirkusen reser land och rike runt.

För många i beachvolley-Sverige är personerna bakom LSM Sport redan välbekanta ansikten. Trion har gjort gästspel ett par gånger tidigare i SBT-sammanhang, senast under Tourfinalen i Umeå 2016. När deras engagemang i beachvolleytouren nu når nya nivåer är det på sin plats att vi stiftar djupare bekantskap med dem.
– Vi, Erik Liljestrand, David Simonsson och Joel Magnusson, är tre goda vänner sen långt tillbaka som älskar idrott, utveckling och inspiration. Vi såg en lucka i journalistiken där det mesta handlade om vinklade artiklar med målet att få så många läsare som möjligt. Som en motreaktion på detta startade vi LSM Sport, förklarar trion.

Vad är målet med LSM Sport?
– Vi vill samla inspiration och erfarenheter från de bästa utövarna för att utveckla svenskt idrottande och sprida inspiration och kunskap till vår läsare. Vår grund är att lägga fokus vid vad idrottsprofiler gjort för att nå framgång samt visa på hur talanger tränar, men också att närvara på olika idrottsevenemang, göra foto- och filmjobb och att uppmärksamma idrottare och idrotter som kanske inte får så mycket tid i rampljuset. Vi skrev exempelvis tidigt om Jenny Rissveds som senare tog OS-guld och har också rapporterat en hel del om innebandy och beachvolley. Utöver foto- och filmjobbet under tourfinalen 2016 följde vi Karin Lundqvist och Anne-Lie Rininslands resa mot OS-kvalet. Snart släpper vi dessutom en kort ”dokumentärfilm” med Björn Berg. Den typen av film är ett sätt för oss att förmedla inspiration och utveckling, så håll utkik.

Mer exakt vad består sommarens uppdrag i?
– Vårt uppdrag är att vara en del av Swedish Beach Tours kommunikation. Vi kommer göra det vi brinner för: att inspirera och sprida en idrott som vi tror kommer växa i Sverige. Beachvolley besitter stor potential! Vi kommer följa med på flera tourstopp, intervjua, fota och filma Sveriges bästa beachvolleyspelare.

Vad hoppas ni kunna bidra till SBT med den kommande sommaren?
– Vi vill bidra till att sprida Swedish Beach Tour och beachvolley som idrott. Vi vill visa vad idrotten har att erbjuda både åskådare och utövare genom att kommunicera liveuppdateringar men också inspirerande reportage för att utveckla den som vill nå den svenska beachvolleyeliten.

Om ni får tippa fritt – vilka spelare blir dominanter och utropstecken under årets tour?
– Vi ser stor potential i 15-åriga David Åhman (IKSU) som har stora möjligheter att bli ett utropstecken. Så heads up till den som söker partner. David vann sin första Challenger redan som 14-åring och mot tourfinalvinnaren och svenske mästaren Björn Berg. Det är också värt att hålla koll på är Jakob Molin, är detta året för hans stora genombrott på touren? Vi ser också fram emot nya konstellationen Tadva Yoken och Sigrid Simonsson som förra året stod på varsin sida av nätet i en SM-final där Sigrid drog det längsta strået. Tadva fick sedan stå som vinnare vid tourfinalen. Om de fungerar ihop kommer det bli ett svårslaget lag. Men som vanligt kommer vi få se många jämna och underhållande matcher där alla startande absolut har potential att stå högst upp på pallen, så må bästa lag vinna!

– Vi är extremt laddade inför en fantastisk sommar. Oavsett solsken eller hagel är vi övertygade om att varje tourstopp kommer att bjuda på högklassig idrottsunderhållning och inspiration.

Jakob Birgersson, projektledare för Swedish Beach Tour, gläds över förstärkningen:
– I samspel med LSM Sport kan vi fortsätta stegra rapporteringen om touren. Förhoppningsvis ökar det uppmärksamheten både internt och i media. I förlängningen kan det generera i att fler får upp ögonen för vår fantastiska idrott.

17797647_10154419412268862_1226008334_o

Swedish Beach Tour 2017

SBT Uppsala – 9-11 juni
Arrangör: Fyrisbeach BC
Spelplats: Vaksala Torg
Kontakt: Anders Karlsson, Ordförande Uppsala Volley, 070-6997969

SBT Värmdö – 16-18 juni
Arrangör: Värmdö Beach Club
Spelplats: Grisslinge Havsbad
Kontakt: Anders Larsson, lokal projektledare SBT Värmdö, 0735-109409 

SBT Helsingborg – 7-9  juli
Arrangör: Örkelljunga VK
Spelplats: Fria Bad
Kontakt: Jonas Svantesson, lokal projektledare SBT Helsingborg, 0763941722

SBT Göteborg – 14-16 juli
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Spelplats: Beach Center
Kontakt: Sandra Krook, lokal projektledare SBT Göteborg, 0733 28 19 05

SBT Kalmar – 21-23 juli
Arrangör: Kalmar Volleybollklubb
Spelplats: Arena Långviken
Kontakt: Sofia Hult, projektledare SBT Kalmar, 070-7149830

SBT Tylösand – 28-30 juli
Arrangör: Beach Travels
Spelplats: Tylösand
Kontakt: Rasmus Jonsson, projektledare SBT Tylösand, 073-4204695

Beachvolley-SM Falkenberg – 31 juli-6 augusti
Arrangör: Falkenbergs Volleybollklubb
Spelplats: Skrea Strand

SBT Nyköping – 10-12 augusti
Arrangör: Nyköping Frisksportklubb
Spelplats: Stora Torget
Kontakt: Lena Tholse, projektledare SBT Nyköping, 073-3463412

SBT Umeå – 17-19 augusti
Arrangör: IKSU
Spelplats: Skeppsbron
Kontakt: Sofia Lind, projektledare SBT Umeå, 073-8469295