Lyckat tourstop i Jönköping

Damturneringen fick ett nytt segerpar i form av Tora Hansson/Sofia Ögren, som imponerade stort under helgen och bara släppte ett enda set under hela turneringen – mot Sigrid Simonsson och Anna Åsberg i semifinalen. Fyra raka segermatcher blev det för Hansson/Ögren, som dessutom oväntat enkelt slog toppseedade Camilla Nilsson/Tadva Yoken med klara siffror i finalen (21-14, 21-13).

På damsidan är det fyra lag som oftast tar sig till semifinalerna, och den här gången blev det alltså revansch för Tora Hansson och Sofia Ögren, som förlorade finalen i Helsingborg mot just Camilla Nilsson och Tadva Yoken. Båda lagen hade tagit sig via idel segrar till Jönköpingsturneringens final, medan både tvillingsystrarna Kristina och Susanna Thurin och Sigrid Simonsson/Anna Åsberg tog sig till semifinalerna via ”extrachansen” på förlorarsidan – en möjlighet som ju finns tack vare spelformen Dubbel eliminering.

Tvåfaldiga herrsegrare

I herrturneringen var det Martin Barrefalk och Martin Appelgren som tog sin andra seger för säsongen, efter en tuff final mot Björn Berg/Linus Tholse. Appelgren och Barrefalk gick även de obesegrade genom turneringen – utan att förlora ett enda set under någon av de fyra matcher de spelade. Berg/Tholse var närmast att ta ett set av de slutliga segrarna genom ett tight sista set i finalen, men även finalmatchen slutade 2-0 till Appelgren/Barrefalk (21-17, 22-20).

Herrarna har liksom damerna fyra lag som ständigt slåss om semifinalplatserna på deltävlingarna, men som är så jämna att vilket lag som helst av de fyra kan besegra de andra. Förutom söndagens finalpar är det nyblivna svenska mästarna Petter Jonsson/Björn Huitfeldt, och ViktorJonsson/Johan Ström, som konsekvent tillhör topp fyra. Jonsson/Ström stötte visserligen på oväntat hårt motstånd på förlorarsidans kvartsfinal under lördagskvällen, i form av bröderna Mårten och Manne Norman, som pressade Jonsson/Ström till skiljeset i spelet om semifinalplatsen. Viktor Jonsson/Johan Ström gick dock segrande (15-12) ur den striden, men fick sedan se sig besegrade i semifinalen av slutsegrarna Barrefalk/Appelgren.