Nyköping är redo för finaldag!

Vi har sex spännande matcher framför oss och det är något du inte vill missa! 

Kl. 10.00 Semi 1, Thurin/Thurin mot Yoken/Simonsson
En repris på förra veckans SM-final! Våra titelförsvarande svenska mästarinnor från 08 Beach rider på vinnarvågen från SM på Tylösand. Här i Nyköping har dom två stabila vinster, först i fredags mot GBC-duon Kirkor/Linde (21-15, 21-11) och sedan under lördagen mot Hellvig/Cavretti med nästan samma siffror (21-11, 21-15). Deras samspel är en fröjd för ögat och de får anses vara knappa favoriter i denna drabbning. Tadva och Sigrid i sin tur bjuder på känslofylld och energirik beachvolley. Båda är mycket explosiva och visar det gärna genom att springa upp omöjliga bollar eller dundra på i anfall. I blåsten på Tylösand stod Thurins som segrare, revanschlusten är mycket stor och finaldagen kan knappast börja bättre!

Kl.11.00 Semi 2, Nilsson/Ögren mot Cavretti/Hellvig
Nykomponerade paret Cavretti/Hellvig har blandat högt med lågt i sina tre matcher. Två stabila vinster samt en förlust. Potentialen finns där och när samspelet sitter bjuder de på stort block, snabbt försvar och framför allt riktigt farliga servear. Eftersom detta är första gången de spelar tillsammans kanske samspelet kan spela dom ett spratt, speciellt när motståndet är rutinerade Nilsson/Ögren. Camilla Nilsson som representerar arrangerande föreningen Nyköpings FK har haft mycket bra stöd från publiken och rutinerade som de är bjuds motståndarna sällan på några misstag. En mycket öppen match på förhand, kan Nyköpingsborna bära fram sina favoriter till finalplats?

Kl 12 Semi 1, Jonsson/Lewin mot Hellvig/Åhman
Denna matchning har vi fått se en gång denna helg. Det var i fredags som Åhman/Hellvig förlorade i raka set mot det nykomponerade paret Jonsson/Lewin. Dessa har endast spelat en turnering tillsammans denna sommar, och det ledde till ett SM-brons. Dansande Viktor Jonsson har tillsammans med blixtsnabbe Christoffer Lewin bildat en mycket farlig duo där harmoni genomsyrar spelet. Under sina matcher här i Nyköping har de visat sig vara livsfarliga i transition-spelet. Ungtupparna tillika ungdomslandslaget Hellvig/Åhman har gått från klarhet till klarhet denna sommar. Vinst i ungdoms-EM gav en plats till ungdoms-OS som spelas i Buenos Aires senare i år. Tourens kanske bästa räckhöjd i Hellvig tillsammans med tourens kanske bästa anfallsteknik i Åhman ger verkligen spektakulär beachvolley. Kan de ta revansch på fredagens förlust?

Kl 13.15 Semi 2, Tholse/Molin mot Appelgren/Bohman
Hemmaparet Tholse/Molin har ett fantastiskt stöd från hemmapubliken och fjolårets succé på hemmaplan ska försöka upprepas. Ett hårtslående lag med ett mycket varierat anfallsspel, där passen sällan är i samma tempo två gånger på följd. På andra sidan nät står Sveriges högst rankade herrpar. De har tävlat utomlands 7 månader i sträck och närmar sig slutet på en väldigt lång säsong. Kanske det lag som lägger störst vikt vid planering och taktik inför/efter matcher, och med hjälp av Simons stora händer i block kan de sedan styra motståndaren att välja utvägar de kan förutspå. SBT har i år inte haft en final på herrsidan utan Tholse/Molin, kan dom ta sig till final även i Nyköping?

 

Kl. 15.00 Damfinal

Kl. 16.00 Herrfinal

 

Foto: Lasse Jansson