Nyköping laddar för tourfinal!

Efter att ha varit ett uppskattat stopp på SBT-turnén arrangerar Nyköping för första gången självaste tourfinalen! Lena Tholse, projektledare för Nyköpings Frisksportklubb, berättar mer om uppladdningen inför sommarens crescendo.

Den 8-10 augusti spelas årets SBT-final och den gör det från Stora Torget i Nyköping. Uppladdningen inför Nyköpings första upplaga av tourfinalen är i full gång.

– Vi arbetar på för fullt med planeringen. Träffar sponsorer som till exempel Foria som hjälper oss med transporter av all sand med mera. Vi diskuterar även årets SBT med Vardagsrum som bjuder alla spelare på lunch precis som tidigare år. Det känns väldigt roligt att alla sponsorer, Nyköpings kommun och viktigast av allt våra funktionärer är positiva till att fortsätta vårt samarbete även i år.

Det blir som sagt första gången Nyköping arrangerar självaste finalen, något Tholse ser som ett kvitto på väl genomförda arrangemang tidigare år.

– Det känns extra roligt att vi fått förtroendet att arrangera självaste finalen. Det känns som ett gott tecken på att vi lyckats med vårt koncept åren innan.

Målsättningen för tourfinalen är på det klara för klubben och Lena Tholse.

– Vår viktigaste uppgift är som vi ser det att både spelarna och funktionärerna ska få roliga dagar tillsammans, genom att spela och uppleva världens roligaste sport beachvolleyboll.

– Vi ser även eventet som en chans att få våra ensamkommande lagkompisar att få en meningsfull sommarlovsaktivitet. Integrationsarbete genom idrott!

Läs mer om Swedish Beach Tour!
Hemsida: https://www.swedishbeachtour.se/
Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/swedishbeachtour/
Officiell Instagram: https://www.instagram.com/swedishbeachtour/
Officiella hashtags: #SwedishBeachTour #SvenskVolleyboll

PROGRAM

Speldatum: 8 augusti – 10 augusti
Spelplats: Stora torget

Torsdag 8 aug
11.00 Inledande matcher Herr & Dam, ev lokala lag kommer spela eftermiddag.

Fredag 9 aug
09.00 Åttondelar och kvartsfinaler, Swedish Beach Tour

Lördag 10 aug
10.00 Damsemifinal 1
11.00 Damsemifinal 2
12.00 Herrsemifinal 1
13.00 Herrsemifinal 2
15.00 Damfinal
16.00 Herrfinal

Foto: Lasse Jansson.