Om SBT

Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära i hård konkurrens. Varje sommar besöker vi 5-9 städer samt sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 8 000 besökare/evenemang. Swedish Beach Tour är en mötesplats där livesporten, musiken, besökare, sponsorer, servering och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

Arenan rymmer över 200 ton sand, och består vanligtvis av spelplan, läktare, servering, sponsorby och backstageområde.

IMG_7304_1

Tävlingarna

På varje deltävling är det åtta, tolv eller sexton herr- och damlag som gör upp. Startfältet inför varje deltävling presenteras måndag eftermiddag samma vecka som deltävlingen och baseras på entrypoäng. Dessutom ges vinnarna på Challenger, som är nivån under elittouren, möjlighet att spela. Wild Cards kan också delas ut till varje deltävling.

Damer och herrar tävlar tillsammans, vilket innebär att publiken får se dam- och herrmatcher om vartannat.

Det avslutande evenemanget på touren kallas för Tourfinal, och är tillsammans med SM det mest prestigefyllda man kan vinna som elitspelare i Sverige. Tourfinalen avgörs 2019 i Nyköping.

För publiken

Tillsammans med våra partners bjuder vi på entrén till varje deltävling. Välkomna!

beachbilder-106

Livsstilen

Swedish Beach Tour består av så mycket mer än livesportupplevelsen. En stor del av tourens dragningskraft ligger i beach- och sommar kulturen. Beachvolleyn har attraktionskraften och trendigheten från sol, bad, musik och unga människor samtidigt som idrotten är krävande, seriös och ren från våld, droger och dopning. Matcherna spelas på tillfälligt uppbyggda arenor som innehåller såväl läktare som sponsorby och servering där vi tillsammans med våra sponsorer strävar efter att skapa ett riktigt bra beachhäng.

IMG_4470