Om SBT

Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls officiella tävlingssystem för beachvolley och inkluderar all rankinggrundande seniortävling inom sporten. Det innebär 200-250 tävlingar per år runt om i hela Sverige. Touren delas upp i fem tävlingsnivåer, 1-5 stjärnor. Antalet stjärnor markerar nivån på arrangemanget samt hur många rankingpoäng som delas ut. Ju fler stjärnor, desto högre nivå.

Då nivåerna är integrerade i samma tävlings- och rankingsystem gör att en spelare under sommaren kan pendla upp och ner i systemet beroende på vilka resultat som presteras.

SBT 1*
SBT 2*
SBT 3*
SBT 4*
SBT 5*

IMG_7304_1

SBT 4* OCH SBT 5*

Landet bästa spelare tävlar på tävlingsnivåerna SBT 4* och SBT 5*. Här får eliten en språngbräda mot internationell satsning och chansen att göra upp om ära, titlar och prispengar. Varje sommar arrangeras tourstopp på elitnivå runt om i Sverige. På varje deltävling är det åtta, tolv eller sexton herr- och damlag som gör upp. Startfältet baseras på poäng. Dessutom ges vinnarna på SBT 3*, som är nivån under elittouren, möjlighet att spela. Wild Cards kan också delas ut till varje deltävling.

Evenemangen lockar i snitt ca 8 000 besökare/evenemang. Swedish Beach Tour är en mötesplats där livesporten, musiken, besökare, sponsorer, servering och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse. Damer och herrar tävlar tillsammans, vilket innebär att publiken får se dam- och herrmatcher om vartannat.

SM OCH TOURFINAL

Varje sommar arrangeras den så kallade Tourfinalen som tillsammans med SM det mest prestigefyllda man kan vinna som elitspelare i Sverige. Till Tourfinalen kvalar de 8 bästa lagen under sommaren in till respektive klass.

SM skiljer sig jämfört med övriga deltävlingar genom att vi där samlar alla spelare, från ungdom till veteraner. De ädla medaljerna delas ut i över 20 tävlingsklasser och ca 400 lag deltar under de sju tävlingsdagarna.

För publiken

Tillsammans med våra partners bjuder vi på entrén till varje deltävling. Välkomna!

beachbilder-106

Livsstilen

Swedish Beach Tour består av så mycket mer än livesportupplevelsen. En stor del av tourens dragningskraft ligger i beach- och sommar kulturen. Beachvolleyn har attraktionskraften och trendigheten från sol, bad, musik och unga människor samtidigt som idrotten är krävande, seriös och ren från våld, droger och dopning. Tillsammans med våra sponsorer strävar vi efter att skapa ett riktigt bra beachhäng på våra arenor.

IMG_4470