Ribom/Granberg och Isaksson/Grahn tar hem sommarens sista Master!

Den 10:e och sista elittävlingen är i färdigspelad och två nya lag står överst på prispallen. Ett logiskt avslut på en sommar som visat på bredden och jämnheten i toppen av Svensk beachvolley för tillfället.

Ja efter en minst sagt fullspäckad sommar är nu den sista elittävlingen på SBT 2021 över. Vi har fått se deltävlingar från Lund i söder till Umeå i norr där hela fyra av tio arrangörer varit nya på denna nivå. Med över 450 matcher och totalt 13 olika vinnarlag (6 dam + 7 herr) på de 10 deltävlingarna har den svenska beachvolleyeliten visat sig jämnare än kanske någonsin tidigare.

Under helgens deltävling i Umeå visade vädret att man tagit sig till nordligare breddgrader, men det påverkade inte den kämpaglöd vi fick se hos flera lag. Emma Sehlstedt och Agnes Linderholm från arrangerande IKSU lyckades sensationellt slå sig fram hela vägen till en semifinalplats. En fjäder i hatten och viktiga rankingpoäng inför en lågsäsong och sedermera start på tävlingssäsongen 2022. Längst upp fick vi som förutspått, se en annan hemmaspelare. Efter andraplatsen på Tourfinalen i Nyköping för två veckor sedan hade Felicia Granberg tillsammans med Klara Ribom (Göteborg BC) visat att formen var på plats. Och de kunde stå pall för trycket och vann sin första tävling för denna säsong.

På herrsidan lyckades det förstaseedade laget med hemmafavoriten inte riktigt hela vägen. Björn Berg (IKSU) och Viktor Jonsson (Team Gotland) tog sig till final utan att riktigt varit pressade något set. Men väl där tog det stopp mot juniorerna och RIG-eleverna Theodor Grahn (Habo Wolley) och Linus Isaksson (Slow Down Beachvolley Roslagen) som vann matchen med 2-0. Precis som på damsidan fick vi alltså en ny segrare som tidigare högst presterat en andraplats i år, för herrarna var det i Trollhättan Master i början på sommaren.

Projektledare Emma Andersson blickar tillbaka på en sommar som inneburit mycket, men samtidigt uppskattat, resande över landet.

– Jag vill rikta ett stort tack till IKSU och Visit Umeå för ett fint avslut av säsongen. Och som tillsammans med alla övrig arrangörer mött alla utmaningar pandemin medfört och sett till att våra beachspelarare fått konkurera mot varandra på fina evenemang. Det är härligt att vara i hamn och kunna se tillbaka på en sommar där vi trots pandemi kunnat genomföra så många tävlingar. Slutligen måste jag också säga tack till Volleykanalen som rest runt hela sommaren och förmedlat beachvolley på toppnivå till den svenska publiken, tack!

Resultat från samtliga deltävlingar hittar du här