Sanna och Tina: Tofta nästa i internationell satsning

Systrarna Sanna och Tina Thurin upplever en intensiv internationell säsong.
Nu är de tillbaka där de uppenbarligen trivs mycket bra – på SBT.
I Tofta på Gotland spelar de 5* under lördag-söndag och får hållas som knappa favoriter i ett spännande startfält.


Säsongen är intensiv och innehåller många resor utomlands för tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin. 

Efter att de vann SBT-tävlingen i Umeå bar det under midsommar av till Oddanesand i Norge för den nordeuropeiska NEVZA-tävlingen där de knep en tredjeplats.

– Vi var nöjda med spela jämnt mot England i semifinalen och att vi spelade till oss en bronsmedalj, säger Sanna Thurin om tävlingen där de blev där bästa svenska lag jämte Martin Appelgren/Alexander Herrmann som kom 5:a i herrklassen.

Sedan reste Thurinarna till Ios, Grekland, och en Beach Pro Tour Future. Där tog de sig till en imponerande kvartsfinal.

– Vi är supernöjda med tävlingen i Grekland. Det är tufft att ha lite poäng och behöva kvala till alla tävlingar. Vi fick till spelet bra och vi hade många tuffa och roliga matcher där. Lite extra roligt var att vi fick revansch mot England från Nevza, säger Sanna.

Efter Grekland spelade de en annorlunda och icke-rankinggrundade tävling Frankrike. Då var det tremannabeach tillsammans med Fanny Åhman som gällde. På herrsidan var för övrigt Alfred Brink/Joel Andersson/Marcus Nilsson svenska deltagare.

Nu är det dags för SBT 5* i Tofta. De får konkurrens av en rad spännande lag där Sofia Ögren/Sara Cavretti får anses vara det största hotet. Ögren/Cavretti vann SBT i Habo och Ögren vann senaste SBT i Göteborg ihop med Helene Jernbeck. Även Klara Ribom/Sara Malmström kan bli farliga.

Men Thurins har vunnit båda SBT de spelat hittills i år: Göteborg inomhus och Umeå.

Efter Tofta bär det av vidare ut i Europa med Polen som nästa anhalt.

– Den här sommaren vill vi spela mot så mycket internationellt som möjligt. Vi började säsongen på 66 poäng internationella poäng och är nu uppe i ca 630 poäng vilket känns superkul, säger Sanna.

Så här ser Thurins planer ut den närmaste månaden:
1. Swedish Beach Tour 5* i Tofta
2. Beach Pro Tour Future i Bialystok, Polen
3. Träningsläger i Tylösand
4. King of the Court i Tylösand
5. SM i Tylösand
6. Beach Pro Tour Future i Budapest, Ungern

– Vi tycker det är superkul att åka runt och spela men det krävs tålamod då det är tufft motstånd och det är vinna eller försvinna på alla kval, berättar Sanna.

—–

Herrtävlingen i SBT 5* Tofta innehåller bland andra de här två lagen som får anses bära favoritskapet: Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot och Anton Andersson/Stefan Andreasson. 

—–