SBT Kalmar – Inför finaldagen

Årets sista kvartsfinal i en deltävling har spelats och nu väntar en morgondag med semifinaler och finaler med Sveriges bästa spelare. Hittills har Kalmar levt upp till sitt normala tillstånd med sol, många tre setare och fantastisk beachvolley.

 Totalt har fjorton tre setare spelats under två dagar och vi har fler matcher som fått utmanats av en yttre faktor, vinden.

-Vårt tourstopp har hittills varit väldigt bra, varmt väder och en del vind. Min enda oro inför morgondagens slutspel är vädret just nu, annars tror jag på väldigt bra matcher. Det har bjudits på mycket publikvänlig beach med många tre setare, säger projektledare Sofia Hult.

På herrsidan har ett semifinalklart lag, Joel Hallabro/Adam Nilsson visat flera ess i rockärmen och gjort flera fina matcher. I åttondelsfinalen fick de möta det evigt tuffa laget Manne Norman/Mårten Norman och vann i tredje set (21-15,17-21,9-15). I kvartsfinalen fick 13e rankade Joel/Adam möta 6e rankade Staffan Blomgren/Christofer Lewin som slutade 1-2 (21-19,19-21,10-15).

-Vi har haft många svettiga matcher och fått slita mycket men vi har haft ett bra grundspel. Vi hittade en bra rytm i vårt spel och det kändes som att vi hittade motståndarnas svagheter. Sedan gjorde det inget att vi var underdogs, vi hade allt att vinna berättar Joel.

Hur ser uppladdningen ut inför imorgon?
-Nu ska vi äta mat och smälta resultatet. Vi går in sjukt hungriga imorgon också!

På damsidan har det 14e rankade laget Caroline Molneryd/Tilda Palm i turneringen tagit sig förbi motståndet och ska få spela semifinal.

-Vårt spel i kvartsfinalen kändes väldigt stabilt och beslutsamt, speciellt i första set. I andra set hade vi fortfarande stabilt grundspel men blev lite mer passiva i anfall och missade en hel del serve. Jag tycker framförallt att vi hade bra tålamod och ett väldigt tryggt sideout-spel, berättar Caroline.

Hur har spelet utvecklats under turneringens gång?
-Vi har tajtat ihop vårt spel och lärt känna varandra bättre på plan samt korrigerat vårt spel i transition. Detta är vår första turnering ihop så det är kul att det funkat så bra.

Hur känns det inför imorgon där ni får möta svenska mästarna Thurins?
-Det blir tufft men vi har allt att vinna och mycket energi kvar i kroppen!

Imorgon startar slutspelet klockan 10.00 där ovanstående Caroline Molneryd/Tilda Palm kommer utsättas för en tuff utmaning och vi kommer få se mycket bra beachvolley. Välkomna till Långviken Arena!

Foto: Isabelle Bringert
Text: Erik Liljestrand