SBT Umeå – inför finaldagen

Under två dagar har 32 lag spelat och nu återstår det åtta lag men bara två kan stå som vinnare. Vädret har pendlat mellan solsken och regn men spelet och publiken har varit på topp. Prognosen för finaldagen säger succé!

På herrsidan har vi nog en historisk uppställning inför söndagens slutspel. Det måste varit längesen det spelades semifinalmatcher utan en enda iksuit på herrsidan. Närmaste iksuit att nå semifinal var Joakim Svedberg, något av en underdog som spelade tillsammans med Manne Norman. En fantastisk välspelad match med god stämning både på plan och läktare. Dock drog Gbc:arna Linus Frantzich/Martin Johansson längsta strået (18-21,21-14,15-11) som under finaldagen får möta klubbkompisarna Simon Bohman/Jakob Johansson. I den andra semifinalen får vi en riktig rysare mellan två lag som mött varandra ett flertal gånger i volleyboll. Det är powerspikarna Jakob Molin/Staffan Blomgren som möter regerande svenska mästarna Peter Lundgren/Jakob Tegenrot.

 

På damsidan väntar två riktigt spännande semifinaler där unga Umeådottern Felicia Granberg med Karin Lundqvist möter Camilla Nilsson/Sofia Ögren. En match som på förhand är svår att tippa, Felicia har aldrig vunnit mot det motståndet men rutinerade Karin Lundqvist har det. Torget kommer få se en spännande match där Iksu-laget Felicia och Karin kommer att få extra mycket stöd. Det märks att Sofia och Camilla tagit ytterligare några steg i deras utveckling och man märker att de fått ännu mer tid och träning som resulterat i fina resultat denna säsong.

Camilla berättar.
– Fia var fantastisk i kvartsfinalen mot Malin Linde/Linda Eriksson, hon lyfte vårt lag väldigt bra. Jag var också bra men Fia var fantastiskt bra!

Sofia fortsätter.
– Vi har varit iväg och spelat väldigt många bra matcher i Serbien, Grekland och Göteborg, där vi fått många jämna tuffa matcher och det har definitivt varit bra för oss. Sen jämfört med förra året så har vi tränat ihop och det gör stor skillnad samt så var förutsättningarna annorlunda förra säsongen. Camilla hade precis kommit tillbaka från mammaledighet och jag hade en trasig axel, vi känner oss tryggare i vårt spel nu.

Hur ska ni förbereda er inför morgondagen?
– Nu ska vi titta på våra potentiella motståndare, vi brukar filma våra egna matcher men också våra motståndare.

I den andra semifinalen spelar Tadva Yoken/Johannah Rohkamper mot regerande svenska mästarna Kristina Thurin/Susanna Thurin. Båda semifinallagen gjorde en stabil insats under kvartsfinalerna och inget av lagen har nöjt sig än. Rådhustorget, Umeå med Sveriges bästa beachvolleyspelare hälsar er välkomna till finaldagen!

Foto: Johnny Vedberg
Text: Erik Liljestrand