Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Vårens U20-serier har avslutats

Den sista matchen i Flickor U20 avgjorde vilket lag som tog hem tredje- respektive fjärdeplatsen i serien. Också i pojkserien blev den sista matchen avgörande, men nu gällde andra- och tredjeplatsen.

Såhär glada blev Svedala efter att ha vunnit förstaplatsen i FU20-serien, april 2024. Foto: Svedala Volley

Såhär glada blev Svedala efter att ha vunnit förstaplatsen i Flickor U20-serien, april 2024. Foto: Svedala Volley

Flickor U20

Första helgen i april säkrade Svedala förstaplatsen, de har vunnit samtliga sina matcher och fick avsluta på hemmaplan i den sista omgången. Svedala vann serien med bara en poängs marginal till Kronan (Landskrona) som visserligen förlorat två matcher, men Svedala har spelat fler matcher med tre set. Resultatet 2-1 gav segraren två poäng och förloraren en poäng, medan en vinst med 2-0 gav samtliga tre poäng till segraren.

Lördagen den 13:e april spelades den sista och avgörande matchen i flickserien, där Åstorps VBK tog emot gästande LVK 1. Efter tre set stod bortalaget som segrare med 2-1, och LVK 1 vann också bronset i vårens flickserie.

Pojkar U20

Eftersom vårens pojkserie bestått av fem lag (flickserien hade nio lag) har inte varje omgång spelats med trelagsmöten och därmed har serien blivit lite haltande. Lagen har inte spelat lika många matcher vid samma tidpunkt och det har varit svårare att jämföra i serietabellen. Trots detta stod det klart redan i mars att Hässleholm skulle ta hem seriesegern. Platserna därefter var desto jämnare.. I pojkarnas sista seriematch gjorde Lunds VK upp om silvret och bronset, där LVK 1 vann med 2-0 mot LVK 2 och då också tog andraplatsen.

Prisutdelning

Priser till första-, andra- och tredjeplatsen i respektive serie delas ut i samband med årsmötet lördagen den 19:e maj i Lund. Anmäl er till årsmötet senast den 5:e maj och säkra samtidigt en plats till European Golden League, där Sverige möter Belgien i volleyboll. Länk till mer information om årsmötet. Öppnas i nytt fönster.

Tack för härlig termin med volleybollen i fokus. Hoppas att vi ses på årsmötet i Lund.
/Hälsningar styrelsen i Skånes VBF

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2024-04-26

Senast uppdaterad: 2024-04-26

Visa fler nyheter

Sponsorer