Starkt startfält på SBT 5* i Kalmar

På herrsidan kommer ett flertal starka lag till start och Åhman/Hellvig gör comeback efter skada.

David Åhman och Jonathan Hellvig kommer till start efter Jonathans handskada med imponerande 21200 i rankingpoäng. De lag som jagar därefter är bland annat Stefan Andreasson och Anton Andersson som förlorat de senaste två SBT 5* finalerna.

Damtävlingen är på förhand en relativt öppen historia med ett flertal intressanta lagkonstellationer. Däribland fjorårets SM-vinnare Anna Rydenberg i par med Hulda Rudberg. Vinnaren från SBT 5* i Göteborg Helene Jernbeck är nu i par med Sara Cavretti, som kom tvåa i senaste 5* tävlingen på Gotland.

Kalmar står återigen som värd för en SBT tävling men detta år är det en 5* tävling som utspelar sig på härliga Långviken i Kalmar.

  • Långviken Arena är en så pass stor och bra arena så självklart utnyttjar vi det och tar oss an 5-stjärnigt event i år, säger Hanna Rydeberg, lokal projektledare för SBT Kalmar

Hanna fortsätter:

  • Det ska bli kul att få se Åhman och Hellvig i Kalmar igen. Senast de var här vann de tävlingen. Sen att ha ett Kalmarlag på damsidan är stort och hoppas att det gör att trycket på läktaren ökar.

Som vanligt streamar Volleykanalen matcherna från samtliga tourstop. Så om ni ej har möjlighet att ta er till Kalmar så går matcherna att se här

Spelschema och resultat finns här