Svenska beachvolleyeliten gör upp i Selma Spa Master

Med en lyckad premiärhelg i Habo i ryggen rullar Swedish Beach Tour vidare till Värmland där Selma Spa Master 2021 avgörs 4-6 juni.

Tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin (08 Beachvolley Club) samt Göteborg BC:s Martin Appelgren och Alexander Herrmann fick ställa sig högst upp på pallen när säsongens första tourstopp avgjordes för en knapp vecka sedan. De sistnämnda finns även med i startfältet när elittouren drar vidare till Västra Ämtervik och Sunne för en ny Mastertävling med totalt 24 lag (12 dam + 12 herr).

Västra Ämterviks IF stod visserligen arrangör för en elitturnering även under den speciella beachvolleysommaren 2020, men ska nu för första gången anordna ett riktigt SBT-stopp.

– Fantastiskt roligt! Det här är en stor grej, både för föreningen och för orten. Årets tävling blir större på alla sätt och vis, så det är lite mer att styra upp. Men vi har ett jättefint samarbete med Selma Spa Hotell och härlig uppslutning bland klubbmedlemmarna, som ställer upp och hjälper till med både smått och stort. Tillsammans ser vi fram emot att välkomna den svenska beachvolleyeliten, säger Conny Rådström, Västra Ämterviks IF.

De lättade restriktionerna som gäller sedan den 1 juni gör att arrangören kan välkomna publik till tävlingen, som avgörs på två olika spelplatser; centercourten vid Selma Spa Hotell i Sunne och en andra bana på Västra Ämterviks Arena. Publiktaket är i samråd med lokalpolis satt till 100 personer per bana.

Du som inte är på plats kan följa turneringen via Volleykanalens sändningar på Youtube, där samtliga av sommarens totalt elva (!) elittävlingar streamas. Turneringen inleds med gruppspel under fredagen och övergår sedan till slutspel på lördag. Semifinaler och finaler avgörs på söndag!

Helgen 5-6 juni är det glädjande nog även fritt fram för beachvolleytävlingar på lägre nivå. Vi önskar samtliga lag och arrangörer stort lycka till med beachvolleybravaderna!

LÄNKAR
Startfält och seedning
Resultat
Livestreaming
Officiellt Facebookevenemang