Sverige vassaste beachvolleyspelare intar Trollhättan

För fjärde helgen i följd vankas elittävling på Swedish Beach Tour, som efter förra helgens stopp i Skåne och Lund rullar vidare till Västergötland. Trollhättan och Dahllöfs Park tar emot för en tredagars Mastersturnering!

24 av Sveriges bästa beachvolleylag (12 dam + 12 herr) deltar i tävlingen, som arrangeras av Trollhättans VK:

– Vi är taggade och ser fram emot att välkomna beachvolleyeliten till Trollhättan! Tidigare har vi arrangerat Challengers, men nu tar vi ett kliv på evenemangstrappan och kör en Mastersturnering, vilket känns spännande och roligt. Målet är att det ska stärka föreningen och ge mer uppmärksamhet till både beachvolley och volleyboll lokalt och regionalt. I förlängningen hoppas vi att det ger både fler medlemmar och mer medel till aktiviteter och föreningens fortsatta utveckling, säger Edwin Boersma, projektledare i Trollhättans VK.

Startfältet är sylvasst. Samtliga av Sveriges tio högst rankade damspelare kliver ner i sanden i Dahllöfs Park, och även på herrsidan blir det tuff konkurrens om äran, prispengarna och rankingpoängen som står på spel.

Publik välkomnas till turneringen, om än i begränsad omfattning. 60 sittplatser finns att tillgå och det gäller för besökaren att följa såväl myndigheters råd och föreskrifter som arrangörens anvisningar.

Du som inte är på plats kan följa matcherna via Volleykanalens sändningar på Youtube, där samtliga av sommarens totalt elva elittävlingar streamas. Se turneringsfaser och länk till fullständigt spelschema nedan.

SBT Trollhättan Master
• Fredag 18 juni: 13.00-20.00 Inledande gruppspelsmatcher
• Lördag 19 juni: 11.30-18.30 Gruppspel avslutas och slutspel tar vid
• Söndag 20 juni: 10.00-15.30 Semifinaler och finaler
Länk till fullständigt spelschema!

Utöver helgens elittävling i Trollhättan avgörs ytterligare 15 Swedish Beach Tour-turneringar runt om i landet helgen 19-20 juni. Vi önskar samtliga arrangörer och spelare lycka till med beachvolleybravaderna och påminner om att fylla på med mycket vätska i värmen som väntas lägga sig över landet!

LÄNKAR
Startfält och seedning
Resultat
Livestreaming
Officiellt Facebookevenemang

Foto: Robert Boman