Swedish Beach Tour 2018 står för dörren!

Nästa helg drar vi äntligen igång efter en lång vinter. Med detta fantastiska maj-väder har längtan efter beachvolley av toppklass verkligen infunnit sig.

Och vilken toppklass vi kommer bjudas på. Våra svenska spelare har i större utsträckning än på mycket länge gett sig ut på internationella tävlingar. I skrivande stund har 54 spelare internationell licens för 2018 och nästan alla dessa har plockat med sig poäng från ett eller flera framträdanden på den internationella scenen. Svensk beachvolley är tydligt på frammarsch!

Under 2018 har vi flera par som uttryckligen tar ett kliv framåt i sin satsning. Det är fantastiskt kul att se hur hungriga lag fyller på underifrån och bidrar med en ökad konkurrens när den yttersta eliten varvar spel i Sverige med tävlingar på världstouren.

Förra året stod syskonen David och Fanny Åhman från IKSU för de stora genombrotten. Kanske får vi se stafettpinnen plockas upp av ytterligare ett syskonpar när syskonen Hellvig från Lidingö tagit stora kliv framåt i sin träning på RTC/RIG Falköping och nu fått chansen att spela på NEVZA- och WT-tävlingar med mycket goda resultat.

Ny Wild card-kommitté

Inför sommaren har en ny grupp utsetts för tilldelning av Wild Card. För att öka förankringen i rörelsen, både lokalt och nationellt, har det beslutats att fem personer medverkar, fyra fasta platser och en som varierar för varje deltävling. De fem fasta är Ismo Peltoarvo, förbundschef Riksträningscentrum och ansvarig för landslagsverksamheten, Robert Söderberg, RIG-instruktör och coach för ungdoms- och seniorlandslag, Mattias Magnusson, veteran på Swedish Beach Tour med ett ben i spelarrollen och ett ben i tränarrollen, samt Anna Rydenberg, flerårig tourspelare som länge varit en av våra främsta på Swedish Beach Tour. Dessa fyra tillsammans med lokal projektledare kommer avgöra vilka som tilldelas WC för respektive deltävling.

170 000 i prispengar

Det förändringsarbete som gjordes under 2017 har mynnat ut i ett nytt koncept som införs under sommaren 2018. De stora skillnaderna märks i de lokala organisationerna samt för spelarna. Mindre personal och mindre administration knuten till tävlingarna gör att vi skapat utrymme för mer prispengar. Samtidigt har avgifter och kostnader för lokal arrangör sänkts avsevärt. I och med omfördelningen som gjorts kommer Swedish Beach Tour i sommar ha totalt 170 000 kronor i prispengar fördelade på de fem stoppen!

För mer information om tävlingarna och sommaren besök oss på facebook, instagram eller www.swedishbeachtour.se!