Swedish Beach Tour: Småländska idyllen i Ljungby tar emot eliten i maj

Ljungby återkommer som arrangör av beachvolleytävlingar för den svenska eliten.
Nu är det klart att Ljungby Volley redan 21-22 maj står som värd för ett 4-stjärnigt SBT-stopp.

Nu är avtalet klart. Ljungby Volley tar sin tävling Ljungby Master vidare ett steg.

– När ordinarie SBT blev inställt sommaren 2020 såg Ljungby Volley chansen att få arrangera den mindre varianten Ljungby Master. Färre lag och ingen publik, men för oss som arrangör gav det mersmak, säger projektledaren Anders Johansson från Ljungby Volley.

Arenan ligger vid Kronoskogen som är ett naturreservat. Tävlingsplatsen ligger en bit från centrum och utan närhet till hav eller sjö, men istället är platsen en klassisk småländsk idyll.

– Vi har en väldigt fin utomhusarena i Ljungby. För tillfället har vi 10 spelbara banor som används flitigt året runt. Så vi vill vara med bland de stora arrangörerna i Sverige. Det ska bli otroligt roligt att få anordna den här tävlingen i år, säger Johansson.

Arenan ligger nära en camping, ett utomhusbad och Sunnerbohallen där Ljungby Volley spelar sina hemmamatcher under inomhussäsongen.

– Vi ser fram emot att välkomna Sveriges beachelit till oss och att äntligen få bjuda in publik och skapa en stor folkfest, avslutar Sofie Bringmyr, tävlingsledare från Ljungby Volley.