Thurin/Thurin och Bohman/Andersson lysande i Lund

Sanna och Tina Thurin samt Simon Bohman och Joel Andersson dominerade helgens elittävling på Mårtenstorget och stod som segrare i Euro Finans Master Lund, som avgjordes helgen 12-13 juni.

Det här var säsongens andra tourvinst för Thurintvillingarna, som representerar 08 Beachvolley Club. Helgens enda setförlust kom i den tajta semifinalen mot klubbkamraten Sofia Ögren och hennes spelpartner Tora Hansson (Malmö BC) efter 21-16, 23-25, 18-16.

I guldmatchen mot Hanna Hellvig (Lidingö SK) och Fanny Åhman (IKSU), som var en finalrepris från premiärtävlingen i Habo, defilerade duon fram till förstaplatsen genom 22-20, 21-17.

På herrsidan blev det nya segrare för tredje tävlingen i följd. Simon Bohman (Göteborg BC) och Joel Andersson (Norsjö VBK), som slutade trea i SBT-premiären i Habo i slutet av maj, nådde den här gången hela vägen.

Gruppsegern som bärgades under den första speldagen följdes upp av tre nya vinster under finaldagen, som avslutades med en rafflande guldmatch mot Linus Tholse (Nyköpings FK) och Jakob Wijk Tegenrot (Hylte/Halmstad); segrarna från Selma Spa Master. Bohman/Andersson stängde tillställningen i skiljeset via 19-17!

Västergötland nästa

18-20 juni är det dags för säsongens fjärde elittävling av totalt elva när touren tar sig till Trollhättan för en Mastersturnering. Trollhättans VK bjuder in till Dahllöfs park i stadens centrala delar där den svenska beachvolleyeliten ska göra upp om ära, rankingpoäng och prispengar.

Startfält och seedning finns här!

Volleykanalen livesänder via Youtube!

LÄNKAR
Resultat SBT 2021
Livestreaming

Foto: Roger Linde