Foto: Robert Boman

Ytterligare en elittävling är till handlingarna, Sveriges största förening bjöd in till 5-star och spelarna var inte sena att leverera.

Ett imponerande startfält, och med många jämna matcher som följd. Ja det var verkligen publikfriande spel från flera håll under helgens Beach Center 5-star i Göteborg. Och allra mest imonerande var Joel Andersson (Norsjö VBK) i par med Simon Bohman (Göteborg BC) samt systrarna Thurin (08 Beachvolley Club) som tog hem segern i herr- respektive damklassen.

Thurins mötte i finalen Åhman/Hellvig (IKSU/Lidingö SK), något som utvecklats till en riktig följetong under sommaren. Och i det tredje finalmötet blev det även en tredje seger för systrarna som vann de avgörande bollarna i en mycket jämn match, 21-18, 22-20 skrevs siffrorna.

På herrsidan fick Andersson/Bohman en tuff väg till finalen och med idel tre-setare på finaldagen lyckades man till slut gå hela vägen även mot Appelgren/Herrmann (Göteborg BC). Om damernas match var jämn ville herrarna inte vara sämre, 1-2 (21-15, 19-21, 14-16) slutade nagelbitaren och Andersson/Bohman fick alltså lyfta armarna högst för andra gången i år!

Kommande helg styr vi kosan österut, Gotland och Visby står värd för nästa Master-tävling. Med dragplåster som internationella storstjärnan Isabelle Haak väntas lika mycket publik som tog sig till Beach Center gångna helgen.

Startfältet till Kalmar Master är nu även släppt, det hittar du här.