Thurins och Appelgren/Herrmann vinnare av Tourfinalen

Efter en fullspäckad helg i Nyköping har vi nu korat vinnarna av SBT Tourfinal 2021, Martin Appelgren och Alexander Herrmann (Göteborg BC) samt Sanna och Tina Thurin (08 Beachvolley Club).

Med åtta deltävlingar i ryggen, samt ett nyligen avgjort Svenskt Mästerskap, var det höga förväntningar på den yppersta eliten när Tourfinalen avgjordes i Nyköping under helgen. Och vi blev inte besvikna. Efter den sista fantastiska försvarsräddningen som avgjorde dagens andra final kan nu en lyckad helg summeras.

På herrsidan fick vi se Appelgren/Herrmann stå högst upp på prispallen efter en imponerande tävling. Söndagens semifinal mot Andersson/Bohman avfärdades i två raka set (21-18, 21-18) och med nästan samma siffror slog man sedan Tholse/Tegenrot efter jämn och välspelad final (21-17, 21-19). Detta är Herrmanns första tourfinal-guld medan hans partner Appelgren står högst på prispallen en Tourfinal för fjärde gången!

Foto: Robert Boman

– Vilken känsla! Det är något magiskt med Tourfinalen alltså! Vi gör vår helt klart bästa turnering i Sverige i år, från början till slut. Tålamod och bra gameplan var nyckeln, säger Martin Appelgren efter matchen.

Efter att ha inlett sommaren strålande med vinst i Habo har paret inte vunnit någon fler tävling i Sverige inför Tourfinalen. Efter tre andraplatser från elittävlingar samt två fina internationella resultat blev förra veckans SM-slutspel en besvikelse och SBT-redaktionen spådde revanschlust…

– Ja vi fick verkligen inte till det förra helgen vilket gjorde oss extra taggade och fokuserade denna tävling, det känns så sjukt gött att avsluta vår säsong i Sverige på topp! Och på onsdag bär det av till Budapest för tävling på FIVB World Tour.

Bland damerna har vi sett två topplag göra upp ett flertal gånger under sommaren, och när förra veckans SM-vinnare Rydenberg/Malmström fick se sig besegrade redan i kvartsfinal låg fältet öppet för Thurinarna. Efter att ha vunnit fyra tävlingar under sommaren fick Tina Thurin i par med systern Sanna spelet att stämma perfekt hela helgen, och slog i finalen Granberg/Ribom med 2-0 (21-15, 21-13).

– Det känns jättebra, vi har spelat bättre och bättre hela helgen. Det känns lite som en revansch från SM, men framförallt är det ett väldigt kul avslut på den här säsongen! Vi är jättenöjda med säsongen generellt och hoppas nu på ett slut med Corona-pandemin så det öppnar sig fler tävlingar på världstouren, säger Sanna Thurin efter att alltså ha vunnit sitt andra Tourfinal-guld med tvillingsystern.

Foto: Robert Boman

Vi tackar Nyköpings FK för ett härligt evenemang med fin inramning! Nu väntar fortsatta tävlingar på Swedish Beach Tour över hela landet, och för eliten återstår en tävling på Master-nivå i Umeå den 28-29 augusti.

Länkar:
Spelschema och Resultat
Volleykanalens sändningar