Tourfinalen: Rudberg debutvann med Nilsson som tog sin tredje titel

Damvinnarna i SBT-finalen 2022 är Camilla Nilsson/Hulda Rudberg.
Camilla gjorde därmed precis som Linus Tholse någon timme tidigare – hon vann sin tredje tourtitel och hjälpte samtidigt fram sin partner till den första.

I Kronoskogen, Ljungby, blev det seger i tre set i finalen mot Sara Cavretti/Helene Jernbeck.
Camilla Nilsson ståtar nu med tre Swedish Beach Tour-segrar efter två segrar med Tadva Yoken 2014 och 2016. Och så nu med Hulda Rudberg.

– Fantastiskt. Det har varit en speciell sommar. Jag har kommit tillbaka nu efter andra barnet och inte kunnat få så mycket träning. Mitt mål har varit att jag ska bli lite bättre för varje tävling, bli lite stabilare, och nu står vi här, säger Nilsson.

Så det här var inte väntat?

– Nej, absolut inte, men jag kände att får vi bara till vårt spel så skulle vi kunna gå långt, men sedan har det varit jättetufft. Vi har haft tresetare nästan hela tiden, men vi lyckades knipa det varje gång, svarar hon.

Paret Nilsson/Rudberg spelade ihop för första gången tidigare i sommar, på SBT i Göteborg där de gick till final.

– Kul att få spela med Hulda, vi kände redan i Göteborg att det här kan bli bra och nu har vi spelat så himla fint tillsammans, säger Camilla.

Under segerintervjun pratar de delvis med varandra, i ren glädje:

– Det var Huldas partner Selma (Robinson) som gjorde illa sig och så hörde du av dig och ville spela och jag kände: vad kul att få spela med en ung lovande spelare, säger Camilla, 38.

– Jag har sett Camilla under alla mina ungdomsår och sett upp till henne och allt hon har gjort och alla vinster och så. Jag kommer ihåg när vi skulle träna tillsammans första gången och du tyckte det var kul att spela med mig och jag bara, men hallå, det är jag som ska få spela med dig, snälla. Haha. Riktigt kul, säger Hulda, 23.

Känslan att vinna på Swedish Beach Tour är helt ny för henne.

– Ja, alltså, det är första gången jag vinner på touren. Jag har varit i två finaler tidigare och förlorat ganska stort. Det här var riktigt mäktigt. Kul att vi kunde hålla ihop det hela vägen, säger hon.

Nilsson fyller i:

– Det är så häftigt, vi har spelat in oss nu och hittar varandra så bra. Jag tycker att Hulda som är ung är så himla bra. Du har lyft mig och peppat mig. Du har lyft gamlingen när hon har ”strugglat”. Så härligt, Hulda!

Camilla och hennes fästman Linus Tholse gjorde det här: Under söndagseftermiddagen vann de sina tredje tourtitlar och hjälpte samtidigt fram sina partners, Hulda Rudberg respektive Jakob Tegenrot, till sina första.

Tillsammans delar Camilla och Linus två barn: Noel 4 år och Tim 11 månader, vars farfar Peter Tholse, själv en volleyboll- och beachvolleylegendar, säger:

– När Linus vinner blir jag glad, men när Camilla vinner blir jag rörd. Det här var en bra avslutning på en bra säsong, säger han.


Fotnot: Förra veckan tog Hulda SM-brons med Jernbeck som hon nu mötte i finalen.


Damernas resultat i Tourfinalen finns här.