Umeå preppar för SBT-premiären

I år är Umeå återigen tillbaka i Swedish Beach Tours line up och om prick en månad startar de årets SBT-sommar! Vi checkade in med projektledaren Emelie Hjelte för att höra om status i förberedelserna och vilka nyheter vi har att vänta oss.

5-7 juli är datumen som gäller för Rådhustorget i Umeå där årets SBT-premiär kommer att hållas. Umeå, som har varit ett troget tourstopp många år, är återigen tillbaka efter fjolårets uppehåll. I sommar är de alltså även tillbaka på Rådhustorget, något projektledaren Emelie Hjelte ser fram emot;

– Det känns superkul att kunna vara i Umeås absoluta centrum, där finns ett naturligt flöde av människor och det ger oss en unik möjlighet att få visa upp vår fantastiska sport. Jag hoppas och tror att umeåbor tillsammans med inresta kommer skapa en fantastisk stämning ingen vill missa.

I övrigt är det full fart med en månad kvar till premiären.

– Ja, tiden går fort minsann men det innebär också att allt fler bitar börja falla på plats. Just nu arbetar vi hårt med att klarlägga alla samarbeten med olika partners. Vi har också påbörjat rekryteringen av funktionärer till evenemanget. Det är många bollar i luften, men jag är väldigt säker på att detta kommer bli en magisk vecka, säger Hjelte.

Årets nyheter

När beachvolleyeliten återigen gästar Umeå gör de det till en rad nyheter, bland annat kommer årets beachbankett att vara betydligt närmre händelsernas centrum.

– I år har vi några nya huvudsamarbetspartners, en av dessa är REX som ligger i Rådhuset vägg i vägg med Arenan. Här kommer bland annat årets beachbankett att arrangeras och här finns dagligen mat och dryck tillgängligt endast några meter från Arenan. Ett samarbete vi är mycket glada att kunna presentera, avslutade Hjelte.

Ytterligare en nyhet är att årets deltävling spelas fredag till söndag istället för torsdag till lördag som det tidigare varit. En sak är säker, det blir tre dagar att se fram emot när beachvolleyeliten återvänder till Umeå.

Se till att attenda det officiella Facebookevenemanget för senaste nytt inför Umeås tourstop! Och ni följer väl Swedish Beach Tour på Facebook och Instagram inför sommarens tävlingar?

Foto: Johnny Vedberg.