Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inför EM: Ny lärorik match mot Frankrike

Även andra matchen mot Frankrike blev nyttig och lärorik. Under söndagsförmiddagen blev det en ny 3-1-förlust, men resultatet spelar mindre roll. ”Vi fick testa oss fram och pressade dem bra i andra och tredje set”, berättar centern Julia Nilsson.

Till skillnad från lördagskvällen spelades söndagsmatchen utan publik, men i samma arena – Espace Mayenne i staden Laval. Frankrike vann med 25-22, 25-19, 20-25, 25-18.

– Men det var ändå bra med tanke på att vi nu tog chansen att låta många spelare spela. Under de här två dagarna har alla 17 spelarna fått spela mer än ett set. Vi har upptäckt mycket som är bra, men också fått indikationer om vad vi kommer försöka utveckla inför EM, säger den svenska förbundskaptenen Ettore Guidetti.

Sverige hade en nästan helt ny startsexa jämfört med den första matchen och inkluderade nu Julia Nilsson, Rebecka Lazic, Hanna Hellvig, Sofia Andersson, Gabriella Lundvall jämte Anna Haak och och Linda Andersson.

– Det blev en svajig match från båda håll. Vi gjorde många byten och roterade runt på alla positioner. Det är roligt att se vilken bred trupp vi har, men det är också svårt att få flyt i spelet med många byten. Stundtals spelade vi väldigt bra, men inte alltid på högsta nivå. I dag gjorde vi det bästa av situationen. Det var en tidig match och vi fick en bra läxa att ta med oss hem till Sverige, säger spikern Rebecka Lazic.

Andra som spelade mycket var Elsa Arrested, Klara Andersson, Josephine Tegenfalk, Diana Lundvall och i mitten av tredje set och framåt var Isabelle Haak med på plan.

– Tyvärr missade vi lite för många servar i fjärde set så då fick de dra iväg gaska

 

snabbt, men i sin helhet var det en lärorik match där vi fick spela runt på många spelare och testa oss fram, säger Julia Nilsson.

Nu reser det svenska landslaget hem till Sverige och fortsätter sitt träningsläger i Falköping innan det bär av till volleyboll-EM i Rumänien om en vecka.

Sverige inleder EM med match mot Finland torsdag 19 augusti.


Alexandra Lazic tar en servemottagning mellan Anna Haak och Sofie Sjöberg. Bilden är från lördagens match. Foto: Fabrice Compain

Fler nyheter

Publicerad: 2021-08-08

Senast uppdaterad: 2021-08-08

Visa fler nyheter

Sponsorer